Волинський нардеп відправив дітей у табір. ФОТО

Волинський нардеп відправив дітей у табір. ФОТО
Ігри, розваги, смачні сніданки, обіди та вечері з можливістю добавки, подарунки за слухняність, купання в озері. Це далеко не увесь перелік того, що впродовж двох тижнів мають у таборі Скандинавської благодійної місії в Україні «Віфанія», що в селі Дубечне Старовижівського району, діти, які там відпочивають.

26 дівчат та 24 хлопці, всього 50 дітей, віком від 7 до 16 років із Рожищенського району отримали туди путівки. Це діти, які потребують особливої опіки, ті, що потрапили у складні життєві обставини, позбавлені батьківського піклування, сироти, діти учасників АТО та переселенців. Останні дві категорії дітей з’явилися вже цьогоріч через події на сході країни.

Загалом таким змістовним відпочинком діти залишились задоволені. Як доказ, в один голос запевняють, що хотіли б сюди повернутися, а деякі і від’їжджати не хочуть взагалі. Найбільше ж, кажуть, подобаються ігри та майстер-класи, які для них влаштовують вихователі, котрих тут називають лідерами. Тож усі вихованці мають футболки з авторською розмальовкою. А ще діти вподобали різноманітні рухливі розваги, як то стрибки на батуті чи спуск тарзанкою.

Тим часом можливість двотижневого відпочинку вони отримали завдяки благодійному фонду "Європейський вектор", меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк.

Посприяли у цій справі і ще одні волинські благодійники - фонд «Дитяча місія. Україна». Натомість тих, хто поїде на відпочинок обирали у районі з-поміж 3 тисяч 200 дітей пільгових категорій, розповіла завідувачка сектором у справах молоді та спорту Рожищенської райдержадміністрації Світлана Перепенко.

До відбору претендентів підходили прискіпливо та виважено, аби на відпочинок справді потрапили діти з найскладнішими життєвими ситуаціями. Відтак, серед відпочиваючих - 19 дітей учасників АТО, 4 - з сімей переселенців. Є тут діти із сіл, а також із самого райцентру.

"Ще у 2012 році, ставши нардепом, Сергій Мартиняк пообіцяв переказувати свою заробітну плату на доброчинність. Він дотримав слова, тож і донині увесь його депутатський заробіток надходить у фонд. Ці гроші разом із іншими спрямовуються на ремонт медичних та освітніх закладів на його окрузі, допомогу знедоленим, оздоровлення дітей пільгових категорій. Адже Сергій Мартиняк обіцяв за 5 років профінансувати відпочинок для дітей із особливою долею зі своїх 5 районів.

Так, у 2013 році за його кошти оздоровили школярів із Луцького району, минулого року - Горохівського, цьогоріч, відповідно, Рожищенського. На це спрямовано майже 200 тисяч гривень. А вже наступного року настане черга дітей зі складними долями з Турійського та Локачинського районів", - підсумувала Галина Ведрич.

Тим часом вже наприкінці тижня діти із Рожищенського району після відпочинку повертаються додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський нардеп відправив дітей у табір. ФОТО
07 серпень, 2015, 10:36