Відкритий лист Лазорка до Президента та Прем'єр-міністра України

Відкритий лист Лазорка до Президента та Прем'єр-міністра України
Працівники товариства ПАТ «Укртранснафта» підписали звернення Лазорка до Президента та Прем'єр-міністра України.

Текст звернення було розміщено на офіційному сайті ПАТ «Укртранснафта».

У зверненні йдеться про те, що новий менеджмент компанії цілеспрямовано продовжує роботу по дискредитації та перекручуванню фактів діяльності попереднього керівництва.

Відкритий лист Президенту України Порошенку П.О. Прем’єр-міністру України Яценюку А.П.

05.08.2015 на офіційному сайті ПАТ «Укртранснафта» було розміщено звернення колективу до Президента та Прем'єр-міністра України. У ньому новий менеджмент компанії цілеспрямовано продовжує роботу по дискредитації та перекручуванню фактів діяльності попереднього керівництва і під страхом звільнення змушує працівників товариства підписати дане звернення.

Після незаконного відсторонення Голови правління Лазорка О.І. 19.03.2015 по причині «крадіжки» технологічної нафти з нафтопроводів ПАТ «Укртранснафта» та передачі частини технологічної нафти на відповідальне зберігання до НПЗ, було досягнуто домовленості між керівництвом Держави про проведення перевірки компанії представниками міжнародних аудиторських компаній «великої четвірки».

У зв’язку з цим, протягом останніх чотирьох місяців було проведено цілий ряд перевірок за період з 2009 по 2015 роки. Перевірки були проведені двома незалежними міжнародними компаніями (аудиторською «PricewaterhouseCoopers» та сюрвейсрською «SGS») та ревізійною комісією ПАТ «Укртранснафта» із залученням більше як 25 фахівців НАК «Нафтогаз України», представників СБУ та галузевого міністерства.

За результатами проведених перевірок та інвентаризацій підтверджено наявність всієї технологічної нафти витісненої на «НПК-Галичина», «Нафтохімік Прикарпаття» та «Укртатнафта». Проте результати цієї інвентаризації замовчуються, а в засобах масової інформації та соціальних мережах виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» А. Пасішник викладає зручну для нього та бізнес-групи, яку він представляє, інформацію, вириваючи її із загального контексту, забуваючи, що починаючи з квітня 2014 року Лазорко О. багаторазово письмово звертався, в тому числі і в період трьохмісячного безкоштовного зберігання технологічної нафти, до Голови правління НАК «Нафтогаз України» А. Коболєва, Голови Наглядової ради О. Савченка, до Міністрів енергетики та вугільної промисловості України Ю. Продана та В. Демчишина з питань переробки технологічної нафти на потужностях Кременчуцького НПЗ, з подальшою передачею нафтопродуктів для потреб Збройних сил України, Національної гвардії України та сільського господарства і розміщенням отриманих коштів на рахунку у Національному банку України, як це свого часу при розгляді вказаного питання на засіданні Кабінету Міністрів України доручав Прем’єр-міністр. Завдання по збереженню технологічної нафти ставилось Наглядовою радою та правлінням НАК «Нафтогаз України» при розгляді фінансового плану на 2015 рік, в «кому були передбачені витрати за таке зберігання.

Враховуючи, що протягом року рішення щодо технологічної нафти відповідальними особами не прийнято та розуміючи, що саме їх бездіяльність призвела до необхідності платно розміщувати технологічну нафту на орендованих потужностях, було прийнято Наглядовою радою рішення про відсторонення Лазорка О.І., перекладаючи таким чином всю відповідальність за свою бездіяльність на нього.

Основною метою діяльності у будь-якому державному підприємстві є створення ефективної системи управління, за якої всі органи управління та контролю підприємством (дирекція, наглядова рада, збори акціонерів, ревізійна комісія) повинні працювати як єдине ціле, приймаючи економічно вигідні підприємству рішення. Можливо, з часом, хтось поцікавиться, скільки саме втратило Товариство від неприйняття своєчасного рішення щодо подальшого використання технологічної нафти, в той час коли світова ціна нафти складала понад 110 доларів США за барель, а зараз менше 60.

За період з 2009 по 2015 роки підприємство перетворилося на успішне та прибуткове. Лише кілька цифр: на початок нашої роботи заборгованість Товариства за кредитами становила більше 100 млн. дол. США і 141 млн. грн., на рахунках було близько 210 млн. ірн., а на момент відсторонення заборгованість по кредитах відсутня і на рахунках знаходилося близько 2 млрд. грн. Прибуток за останні шість років та перший квартал 2015 сумарно склав 3,2 млрд. грн. До Державного бюджету було сплачено 797,2 млн. грн. дивідендів, 634,2 млн. грн. податку на прибуток, щорічно збільшувалася заробітна плата працівників.

Станом на сьогоднішній день рішенням Апеляційного суду Волинської області визнано протиправним рішення Наглядової ради ПАТ «Укртранснафта», яким відсторонено О.І. Лазорка та зобов’язано усунути перешкоди у виконанні ним повноважень керівника.
Ситуація, що склалася навколо ПАТ «Укртранснафта» та нафтової галузі в цілому вимагає прийняття професійних та злагоджених дій усіх зацікавлених сторін. Нажаль новий менеджмент своєю ціллю бачить розхитування ситуації в державній компанії. Поряд з відстороненням керівника підприємства було в незаконний спосіб, замінено всіх працівників, які займали керівні посади: директорів філій, провідних спеціалістів та «незручних» працівників.

Даним зверненням ми просимо Вас особисто втрутитись у ситуацію, що склалася навколо ПАТ «Укртранснафта», так як відновлення на посаді не є самоціллю попереднього керівництва, а лише спробою відновити законність та справедливість по відношенню до працівників, які самовіддано працювали на благо компанії займаючи державницьку позицію та були у принизливий спосіб відсторонені від роботи новим керівництвом ПАТ «Укртранснафта» нехтуючи трудове законодавство та основні людські принципи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пізно, Сара, пити боржомі.
Відповісти
Останні новини
Відкритий лист Лазорка до Президента та Прем'єр-міністра України
07 серпень, 2015, 12:43