Громади Волині хочуть об'єднати дві школи в одну

Громади Волині хочуть об'єднати дві школи в одну
Угринівська громада, об’єднавшись і з михлинською, цілком здатна утримувати себе аргументував депутат обласної ради, керівник ПОСП імені Шевченка Андрій Турак в інтерв’ю для Волинського радіо. Про це повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Громади цих сіл категорично налаштовані на самостійність. Селяни погодилися навіть із тим, щоб закрити школу в селі Михлин, у якій навчається 34 учні. Діти здобуватимуть освіту в ЗОШ І-ІІІ ступеня села Угринів, розрахованій на 250 школярів, де сьогодні їх є близько 150-ти.

Андрій Турак переконаний, що закриття школи не буде мати наслідків безробіття для вчителів. Їх працевлаштують, навіть якщо доведеться попрощатися з освітянами-пенсіонерами.

«Ми подякуємо їм за працю, даймо дорогу молодим. Діти хочуть бігати, рухатися. У нас є старе приміщення школи, де можна облаштувати реабілітаційний центр чи амбулаторію.

Ми цілком в змозі зробити це. Громади, які до цього часу не заробляли грошей, не зароблятимуть їх», — переконаний Заслужений працівник сільського господарства України Андрій Турак. З ним погоджуються громади обох сіл Угринова і Михлина.

Нагадаємо, закриття малокомплектних шкіл на Волині відбувається тільки за згоди громади.

Як розповідала заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, в області діє 773 загальноосвітні школи. Серед них – десятки малокомплектних, де навчається з десяток і менше школярів. У цих навчальних закладах на одного учня держава витрачає, орієнтовно, 40–50 тисяч гривень. У порівнянні з іншими, це досить багато.

Така школа, в якій на дитину витрачається 30-40 тисяч в рік, буде функціонувати, тільки, якщо громада вирішить, що вона повинна існувати, адже вона буде фінансуватися з місцевого бюджету, з бюджету громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.