«Експертиза тіла побитого чоловіка займе до двох місяців», - судово-медичний експерт

«Експертиза тіла побитого чоловіка займе до двох місяців», - судово-медичний експерт
Судово-медичні експерти проведуть розтин тіла вже на днях, але на результати доведеться чекати до двох місяців.

Про це розповів заступник начальника обласного бюро судово-медичної експертизи Андрій Савченко.

Нагадаємо, що у Луцьку 31-го липня мало не до смерті при 6-річному синові побили 28-річного чоловіка.

За словами Савченка, у відділі експертизи потерпілих та інших осіб перевірки проводяться згідно наказу №6 Міністерства охорони здоров'я від 17 січня 1995 року «Про розвиток та вдосконалення судово-медичної служби України».

«У відповідності з ним, строки експертизи встановлені такі: місяць з отримання останнього документу потрібного для проведення аналізу», - сказав він.

Окрім того, якщо потерпілий знаходиться у важкому стані, наприклад у реанімації, судово-медичні експерти не виїжджають.

Проте, побитий чоловік помер цієї ночі, не приходячи до тями. Це міняє дії установи. Савченко розповів, що тіло померлого привезуть в морг вже сьогодні, 7 серпня.

«Буде призначена судово-медична експертиза померлого. Якщо людина померла сьогодні вночі, то спочатку тіло дві години перебуває в тому відділенні, де знаходилось на лікуванні, потім перевозиться у відділення патанатомії, і коли буде вільний транспорт в лікарні – тіло доставлять до нас в морг, це частіше відбувається з 14:00 до 16:00. В нашому ж бюро дослідження трупів відбувається з 10:00 до 13:00», - розповів він.

Що ж стосується результатів, то їх доведеться чекати до двох місяців.

«У нас в лабораторних відділеннях не вистачає людей, плюс – відпускний період. Гістологічні дослідження (дослідження тканин з метою діагностики будь-якого захворювання чи травм, - ВолиньPost) у нас робиться протягом півтора місяця, бо у відділені гістології зараз тільки один експерт. Це наша частина роботи, ще є слідча робота.

Експерту можуть бути необхідні матеріали кримінальної справи, а якщо там є декілька підозрюваних – будуть проводитись слідчі експерименти. Наших експертів на такі експерименти запрошують, щоб вони могли наочно підтвердити механізми уражень, а інші спростувати», - сказав Савченко.

Потім експерт підсумовує результати і пише висновки, які підуть до суду. Щоправда, за словами заступника начальника обласного бюро судово-медичної експертизи, два місяці на перевірку – це найгірший сценарій, результати можуть бути і швидше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не дай Бог, на місці цього нещасного батька оипиниться хтось із рідних цього савченка.... теж буде 2 місяці!!!!!!!!!!!!! пороги оббивати у пошуках правди?!
Відповісти
щоб їх де.... довбані...
аби час потянути....
Відповісти
Мабуть вже добре 6 героїв на чолі з королевою грошенять підкинули для того щоб справу замяти.І вийти чистими з води.А що ж ви будете два місяця досліджувати?Хотілось побачити результати вашої довгої експертизи
Відповісти
Справа резонансна, а у нас відпустка.
Відповісти
Це просто п...ець
Вибачте за емоції
Відповісти
а можна щоб ці горе-судмеди з відпусток своїх уже й не повертались? все одно ж робота ПРАКТИЧНО ПАРАЛІЗОВАНА!!!! тоді прийдуть інші структури і ІНШІ люди!!! а давайте хай хлібороби підуть у відпустки!!! так ні!! У хліборобів жнива, їх НЕ МОЖНА!
Відповісти
Якщо людина не справляється зі своїми обов"язками і не може організувати роботу, то напевно її уже пора......
Відповісти
не прпустили комент про те що до влади повернулись помаранчеви менти злодіі та вбивці якіх погнав АЙ Французз а пчеловод назад вернул.катування затримвнних та викрадення авто вам нічого не кажуть.тоді скачіть далі покі влада буду патриотів знищувати
Відповісти
Таке відчуття ,що в дурдомі була амністія, і всіх їх призначили керівниками
Відповісти
пане володимиру при потребі можу дуже багато документів показати про злочинну діяльність новітніх мусорів коли вони ще під вітею остапуком ходили та кого посадити вирішував участковий
Відповісти
Звертайтесь до редакції ВолиньПост.
Ось контакти: http://www.volynpost.com/page/3-kontakti
Редакція: [email protected]
0332 72 41 57
067 332 30 49
Відповісти
Шо Ви мелете, де Ви працюєте в я у Вас запитаю чи захочите Ви робити те, що не входить в обовязок, та йде поза нормою. Чи що Ви пропонуєте на бистру руку забацати висновок експерта, не дослудивши всі обставини та не провівши всі необхідні та достатні для прийняття істино правильного рішення дослідження. Такий горе висновок направити до слідчого, який в свою чергу спираючинь на нього буде оформлювати справу та направляти її до суду, оскільки висновок експерта в таких справах є одним з важливих доказів. Це в свою чергу в судовому розгляді надасть адвокату лише підстави, доволі не погані, що б виправдати особу, якапідозрюється у вчиненні злочину. Після цього задумайтесь ВИ - чи необхідно гнатись поперед батька впекло чи провести все в рамках вже давно до нас визначених методик. В тому ж США чи Європі процедура подібна. Люди не говоріть про те, в чому не орієнтуєтесь, не позорьтесь.
Відповісти
Попередній коментар стосується до всіх, хто написав ЩОСЬ вище вказаного.
Хочу додати: я можу поспорити будь з ким з вас що ви є такими які б будучи тими ж експертами так само б робило два місяці експертизу. Крім цього було зазначено, що два місяці це крайній термін, всі розуміють резонанс справи та прикладуть максимум зусиль для як найшвидшого дослідження обставин справи та засудження винних, але в такому випадку щоб ця швидкість не в якому разі не нашкодила.
Відповісти
А якби з вашим близькм родичем таке сталось ви б 2 місяці спокійно чекали і не возмущались???? Цікаво.
Відповісти
Все сказав? тут про хліборобів було сказано в тему!! Я можу ходити кругом поламаного комбайна тиждень а можу полагодити за ніч бо треба їхати молотити... Так і там,так що казки будеш дітям розказувати на ніч прохороших дядь з тьотями..
Відповісти
Останні новини
«Експертиза тіла побитого чоловіка займе до двох місяців», - судово-медичний експерт
07 серпень, 2015, 13:28