Як волиняни та поляки браталися на лінії кордону. ВІДЕО

Як волиняни та поляки браталися на лінії кордону. ВІДЕО
На Волині, між селами Адамчуки Шацького району та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща, святкують дні добросусідства.

Для цього навіть звели символічний міст через річку Західний Буг, інформує канал 24.

Полякам, аби потрапити до нас візи не потрібно. Тож у гості зібралося чимало сусідів. З нашої сторони можуть придбати українські товари. Їх поляки люблять і грошей не шкодують. Тож наші підприємці не втрачають нагоди заробити. А на сусідньому березі Західного Бугу у Польщі прикордонники двох країн зійшлися у товариському футбольному матчі.

Фестиваль добросусідства відбувається вже вшосте. У ці дні, українці, які мають візу або карту поляка, можуть перетинати кордон не один, а декілька разів за день.

За один день фестивалю кордон в обидві сторони перетинає понад 4 тисячі людей. Серед них не лише українці та поляки, в гості ходять і громадяни Німеччини, Нідерландів і навіть Бразилії.

Жителі обох держав сподіваються, що зовсім скоро тимчасовий понтон через Західний Буг перетвориться на повноцінний міст із пропускним пунктом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сілами !!!!!!!! ви самі це перечитуєте??????????
Відповісти
Це вже на голову не натягнеш. Не лізе ні в яки ворота. Хто-хто а волиняки добре знають поляків. Буквально на днях прочитав польське повідомлення - Польская националистическая организация «Фаланга» объявила о начале патрулирования украино-польской границы. Цель акции, как заявили польские националисты, предотвратить проникновение на территорию Польши вооруженных «бандеровцев» из радикальных украинских организаций. В Сети опубликовано видео военного патруля организации «Фаланга» у польско-украинской границы. Лозунг патрулей организации: «смерть бандеровцам» и «поляк, нашел бандеровца, убей».
Відповісти
Молодці!!!
Жаль, що раз на рік
Відповісти
Але найбільше полюбляють поляки нашу горілку та папіроси! Ген консул розсмішила:"Немає жодних меж, що розділяють поляків і українців..."))) Чому тоді нам потрібні візи а полякам ні...зовсім ніяких меж...
Відповісти
Останні новини
Як волиняни та поляки браталися на лінії кордону. ВІДЕО
09 серпень, 2015, 10:10