Суд виніс вирок волинському бійцю АТО, який розстріляв із автомата мікроавтобус

Суд виніс вирок волинському бійцю АТО, який розстріляв із автомата мікроавтобус
Подія трапилася у березні в місті Ківерці.

Чоловік тільки-но повернувся із зони АТО. Односельчанин нагадав йому за кошти, які він заборгував, інформує прес-служба Волинської міліції.

Після опівночі підозрюваний взяв до рук зброю і вирушив до будинку «кредитора». Дорогою він помітив його автомобіль, тож вирішив помститися: розстріляв мікроавтобус із автомата.

Про подію правоохоронцям повідомили власники пошкодженого транспортного засобу. Того дня зловмисника затримали правоохоронці та провели в його оселі обшуки. Окрім автомата Калашникова калібру 5,45 мм, міліціонери знайшли та вилучили 108 набоїв та п'ять корпусів гранати Ф-1 із запалами.

Як пояснив чоловік у суді, зброю та боєприпаси привіз додому із зони АТО та переховував у підвалі власного помешкання. А вдатися до таких дій його підштовхнули повідомлення з погрозами від сусіда, які надходили йому на мобільний телефон.

Дії чоловіка правоохоронці кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення та пошкодження майна ) Кримінального кодексу України.

Тож рішенням Ківерцівського районного суду чоловікові присуджено три роки й три місяці позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кредитору за погрози нічо` не тра зробити?
Погроза в Україні то не злочин?
Відповісти
Позичив гроші - будь добр віддати. А нє - то і погрози будуть, і за яйка підвісять...
Відповісти
ХЗ, як там воно було, може реально людину мобілізували, повернувся з пустими кишенями, а тут погрози. Звісно, розстріл машини за автомата то вчинок м'яко кажучи "не дуже", але й позичальники бувають різні.
Відповісти
її застосуввання - це не злочин?
Відповісти
По свому досвіду знаю,коли друг,сусід,брат,сват... Приходять позичити гроші,то такі хороші,хоч до одного місця прикладай,а коли треба віддавати,то вони забули,то думають,що ти забув,коли нагадуєш за свої ж гроші,то ще вважають,що ти поганий,є такі,які спеціально посваряться,обізвуть і думають все,віддавати вже не треба!Порядні люди є,але мудаків 90%, тому висновок: Нікому не позичати!!!
Відповісти
За Яворівським, росіяни викрали це означення у київської русі, насправді ж це - нащадки монголо-татарської орди, фінно-угри. Так, що привіт "уграм" від "укрів" !..
Відповісти
Останні новини
Суд виніс вирок волинському бійцю АТО, який розстріляв із автомата мікроавтобус
09 серпень, 2015, 17:12