Азаров перейменував ВНУ на Східноєвропейський

Азаров перейменував ВНУ на Східноєвропейський
Волинський національний університет імені Лесі Українки перейменували у Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 4 липня, яке оприлюднив сайт ВНУ.

Нагадаємо, перейменування вузу пов'язане з наміром його керівництва вивести ВНУ на міжнародний рівень, про що вперше було заявлено ще наприкінці лютого 2012 року

У розпорядженні уряду йдеться:

«Погодитися з пропозицією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту і Волинської облдержадміністрації про перейменування Волинського національного університету імені Лесі Українки у Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

Витрати, пов’язані з перейменуванням зазначеного Університету, здійснити в межах коштів державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту для підготовки кадрів».

Розпорядження набере чинності одночасно з Указом Президента України щодо збереження за університетом статусу національного.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер студенти вчитимкться в СНУ. Краще було б у ЗАСНУ. Може, краще поміняти на Західноазійський, якщо ще не пізно. А що, було б кльово! А міжнародний рівень відомий - Вища школа професійна в прикордонному містечку Польщі, де роблять передишку луцькі "професори"-автоугонщики.
Відповісти
В коментатора "Свідомий", звичайно, хороше почуття гумору. Він правий щодо назви. Не найкращий варіант. Але якщо подумати логічно, то чий він національний університет. Було ясно, що волинський, а східноєвропейський (польський, чеський, угорський, білоруський) чий... Щось тут недодумали, або перемудрували. Жаль, було краще.
Відповісти
Обгортку-то змінили, а всередині все-одно не конхвета)))
Відповісти
Пацан сказав - пацан зробив. Яка там думалка у Джека. А пахан підписав. Чи йому не однаково. Будуть довбати фронтон для зміни вивіски вчетверте. Поки комусь на голову не впаде. А абітурієнти вибирають інші заклади. Поки подають заяви, ВНУ входить в десятку, а потім недобір на бюджетні місця по деяких факультетах. Зміною назви вступника не обдуриш, що Європа починається вже тут. Як їхали на навчання в Польщу, так і їхатимуть.
Відповісти
на російській мові абревіатура так і залишеться ВНУ))тим більше з новим законом від шльопєрів!
Відповісти
яка нах різниця!
Відповісти
А як на мене ці зміни на краще,це добре.Тепер виводять наш університет на міжнародний рівень.Престижність.
Відповісти
Оксано, а він типу і не був престижний? як на мене, тут справа не в назві, вона не вплине на престижність нашого універу...
Відповісти
КГ/АМ. От що я думаю з приводу нової назви і перейменування.

А взагалі, університет (принаймні, мій факультет) - супер. Тільки нащо було назву міняти? Краще вони б меблі в аудиторіях поміняли за ''...кошти державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту для підготовки кадрів''.
Відповісти
На якому ж факультеті Ви навчаєтесь?
Відповісти
Перейменуй-не перейменуй...
Відповісти
Рівень престижності університету від назви не залежить. Раз вже Східноєвропейський ун-тет,то нехай би стипендії і зарплати для студентів і працівників ун-тету відповідали б теперішньому статусу.
Відповісти
Дійсно стипендія і рівень знань не змінився і не зміниться....а те,що вони змінюють....це просто змивають кошти на свою користь....
Відповісти
Побачимо що буде далі....Назва непогана....Звучить як раз круто....А от чи впливатиме це на престижність....Назва відіграє важливу роль......ВНУ - класно...але і ця теж нічого....Міжнародний рівень-це вже перший крок в світ.А стипендії в нас непогані.Добре що такі є,а про їх підвищення це взагалі інша мова.
Відповісти
Перйменування - то таке...краще б додали рівень акредитації. Користі було б краще і студентам - радість. Це було б попрестижніше НаУКМа та КНУ. А поки що радіти нічого. Ні студентських, ні залікових нам передруковувати не будуть. То який мені понт?? Як навчалася в ВНУ, так до 4 курсу і буду (прнаймні по моїм дркументам, та і всіх тих, хто не цього року поступав).
Відповісти
щось не зрозуміло із Східною Європою..... Ми ж в центрі Європи живемо ))))
Відповісти
це точно:) до чого східна європа.:)
Відповісти