Проти Гонтаревої відкрили кримінальну справу

Проти Гонтаревої відкрили кримінальну справу
Міністерство внутрішніх справ розпочало кримінальне провадження проти голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та колишньої директорки Гендепартаменту банківського нагляду НБУ Алли Шульги.

Про це йдеться у відповіді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на депутатське звернення Віталія Купрія, повідомляє Gazeta.ua.

У відповіді сказано, що провадження за ст. 361 (зловживання владою або службовим становищем) КК України розпочало Печерське райуправління ГУМВС України у м. Києві за результатами перевірки міністерством діяльності голови НБУ та її екс-підлеглої.

За інформацією депутата, Шульга за неповний рік свого перебування на посаді директорки Гендепартаменту значно збільшила свої статки. Зокрема, вона розмістила кошти на двох депозитних рахунках українських банків - 450 тис. долларів та 250 тис. долларів. Законність їхнього отримання не підтверджена.

Водночас Гонтарева, як стверджує Купрій, надіслала лист до Держслужби фінансового моніторингу із проханням не перевіряти, з яких джерел Шульга отримала ці кошти. Таким чином вона покриває свою колишню підлеглу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ідуть вибори, потрібно імітувати роботу та боротьбу з корупцією, а все як було, так і залишається...
Відповісти
поцілуйте її в одне місце піарщики срані.
Відповісти