Депутатів просять посприяти забезпеченню сіл медикаментами

Депутатів просять посприяти забезпеченню сіл медикаментами
Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» унеможливив продаж ліків у фельдшерсько-акушерських пунктах. Таким чином, у селах тепер не можлива реалізація медикаментів.

Цю тему обговорювали 10 серпня під час засідання постійної депутатської комісії Волинської облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, повідомляє VIP.

Депутатам облради пропонується розглянути на сесії звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для забезпечення населення ліками у сільській місцевості. Суть полягає у тому, що раніше реалізацію ліків у селах здійснювали через ФАПи.

Однак тепер, згідно із законом «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг», цю діяльність можна провадити через касовий апарат або розрахункову книжку.

Водночас, реєструвати розрахункові книжки та апарати дозволяється суб’єктам господарювання за адресою господарської одиниці, а це означає, що фармацевтичні підприємства повинні проводити діяльність в приміщеннях, які перебувають на їхньому балансі, або в орендованих.

Утім фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії перебувають на балансі Центру первинної медико-санітарної допомоги. Тож у зверненні депутати проситимуть Верховну Раду та Кабмін внести відповідні зміни у законодавство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліки, село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутатів просять посприяти забезпеченню сіл медикаментами
11 серпень, 2015, 08:15