Міська рада заборонила закладам освіти отримувати з батьків гроші готівкою

Міська рада заборонила закладам освіти отримувати з батьків гроші готівкою
На підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 61 Закону України «Про освіту», ст.ст. 3-10 Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», керуючись принципами соціальної справедливості та відповідальності, міська рада вирішила заборонити працівникам комунальних закладів освіти Луцька з 01.10.2015 року отримання готівкових грошових коштів у будь-який формі та за будь-яким призначенням з батьків вихованців та учнів.

Керівникам та працівникам комунальних закладів освіти м. Луцька необхідно утримуватись від формування рахунків витрат чи звернень до батьківських комітетів щодо визначення термінів та розмірів надання матеріальної допомоги чи отримання грошових коштів від батьків чи батьківських комітетів, інформує прес-служба міської ради.

Рекомендувати батьківським комітетам розглянути можливість перейти на безготівкову форму шляхом зарахування на відповідний розрахунковий рахунок освітнього закладу; матеріальні цінності повинні передаватись із дотриманням порядку передання благодійної пожертви.

Міська рада рекомендує батьківським комітетам комунальних закладів освіти м. Луцька створити благодійні фонди як юридичні особи, що є відповідальними за свою діяльність у порядку визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

Залучення грошових коштів до благодійних фондів повинно відбуватись виключно на добровільній основі; благодійниками і меценатами можуть виступати будь-які фізичні і юридичні особи. Витрачання грошових коштів благодійних фондів та їх звітування відбувається згідно із вимогами чинного законодавства та їх статутами за рішенням органів управління відповідного фонду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то було з переду назад тепер буде ззаду на перед . один х..н тільки в профіль, все буде так само, створять благодійні фонди і понесемо гаманці знову!
Відповісти
На директора луцької школи номер 3 зверніть увагу,там ціла фінансова піраміда, вчителі,вихователі і навіть завгосп здійснюють шаленні побори з дітей
Відповісти
Освіта згідно Конституції України - БЕЗКОШТОВНА!!!!
Можливо досить міській раді приймати дурнуваті рішення, краще б виділяли кошти на необхідні цілі і самі спонсорували, а не лізли з УМОВАМИ в чужі кишені!!! Ганьба!!! Побори необхідно взагалі ЗАБОРОНИТИ!!!
Відповісти
На мою думку Романюк вирішив просто в такий спосіб збільшити кількість клієнтів Приватбанку.Ні для кого зараз не є секретом що з нас вимагають сплачувати кошти за дитину в фонд школи,садочка і т.д...Так ось вже рік часу в нашому садочку цю оплату здійснюють по терміналу,але сплатити можна лише карткою Приватбанка.Звісно за таку послугу банк за кожен платіж знімає певну суму.На моє прохання оплачувати карткою будь якого іншого банку мені відповіли категоричним НІ!! А якщо таке провернути в межах цілого міста..,області..,країни?Вийде що разом з поборами до освітніх закладів ми всі змушені будем додатково сплачувати кожен місяць лишніх 3-5грн на збагачення олігарха Коломойського?!1
Відповісти
Останні новини
Міська рада заборонила закладам освіти отримувати з батьків гроші готівкою
11 серпень, 2015, 12:07