До бюджетів Волинської області надійшло 73,9 мільйонів гривень

До бюджетів Волинської області  надійшло  73,9 мільйонів гривень
У першому півріччі 2015 року на Волині до бюджетів усіх рівнів надійшло 73,9 млн грн. плати за землю. З них 47,7 млн грн. орендної плати та 26,2 млн грн. земельного податку. Це на 21,1 млн грн. більше, аніж за аналогічний період минулого року.

Найбільший ріст надходжень зафіксовано у Луцькому ( 5,3 млн грн., 160% до плану надходжень), Маневицькому ( 2,7 млн грн., 149 %до плану надходжень), Локачинському та Турійському районах (1,8 та 1,5 млн грн. відповідно або 145 % до плану).

«Плата за землю в повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів за місцем розташування земельних ділянок і є вагомим джерелом їх наповнення. Аби забезпечити своєчасність та повноту надходження цих платежів, волинські земельники працюють у тісному контакті з представниками ДФС, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Адже гроші у бюджеті – це розвиток громади». – наголошує керівник земельної служби області Василь Василенко.

Довідково:
Плата за землю – це податок, що сплачується юридичними і фізичними особами за використання земельних ділянок. Платниками податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі. Базою оподаткування є: нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено. Плата за землю є одним із джерел наповнення місцевих бюджетів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоро Іра Дацюк наваяє ще одного пам'ятника за мільйон - це буде найкраща інвестиція!
Відповісти
Останні новини
До бюджетів Волинської області надійшло 73,9 мільйонів гривень
11 серпень, 2015, 15:39