У Луцьку електромережі не готові до бойлерного ажіотажу, - фахівець

У Луцьку електромережі не готові до бойлерного ажіотажу, - фахівець
Після того, як російський «Газпром» припинив постачання блакитного палива в Україну, Кабмін прийняв рішення зменшити споживання газу на осінньо-зимовий період.

Щоб зберегти цінне паливо в газосховищах держави, в містах України припинили подавати гарячу воду споживачам. Осторонь від економії не залишився і Луцьк. Жителі обласного центру вже не один тиждень сидять без гарячої води. То ж з ентузіазмом взялися шукати альтернативні рішення - масово скуповують бойлери, - пише ТРК «Аверс».

Із 4 серпня лучани не мають гарячої води. Щоб вирішити цю проблему, лучани почали встановлювати бойлери. Здавалось б, дуже зручно. Невеликий бак із водою, який нагріває приблизно сто літрів за годину. Продавці техніки кажуть, що бойлери лучани розбирають просто на очах. Найпростіший коштує від 1000 до 1500 гривень.

Комунальники ж із цього приводу б’ють на сполох, оскільки більшість луцьких будинків зведені ще в радянські часи, тому внутрішні стіни ванних кімнат просто не призначені для додаткової ваги.

Крім того, електричну проводку в будинках здебільшого не замінювали відколи здали будинки в експлуатацію. Покищо електромережа витримує два-три кіловати електроенергії. Ввімкнені холодильники, комп'ютери, мікрохвильовки та пральні машини якраз дотягували до граничної напруги.

Комунальники кажуть: через активне використання струму на кожен будинок потрібно буде збільшити обсяги подачі електроенергії від трансформаторної підстанції. Натомість, у «Волиньобленерго» заявляють, що до такого форс-мажору не готувалися.

Головний інженер Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго» Валерій Мазін розповів: «Не всі трансформаторні підстанції розраховані на підвищення потужності. Коли почнуть встановлювати бойлери для підігріву води, потужність збільшиться. На деяких ТП будуть проблеми з постійною подачею електричної енергії».

В один голос і енергетики, і комунальники заявляють: перед тим, як прийняти рішення про відключення гарячої води в містах України, владці повинні були б спочатку проаналізувати наслідки такого кроку.

Варто додати: встановлення бойлера в квартирі потягне за собою збільшення плати за комунальні послуги, а це приблизно сорок гривень щомісяця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
воно і буде
Відповісти
Автор маку об'ївся....
Відповісти
Так романюку і буде; а ще йлгл треба запихнути у жбан з кипятком щою останні мізки зварились
Відповісти
точно "із 4 серпня" я навіть і не знав шо до того гаряча вода булі
Відповісти
Останні новини
У Луцьку електромережі не готові до бойлерного ажіотажу, - фахівець
11 серпень, 2015, 17:23