У Луцьку говорили про заборону «вульгарної» політичної реклами

У Луцьку говорили про заборону «вульгарної» політичної реклами
Луцькі громадські активісти та журналісти вважають, що не варто забороняти рекламу, а потрібно зробити її економічно невигідною політичним партіям.

11 серпня в прес-залі одного з готелів Луцька зібралися представники політичних сил та громадських діячів, щоб обговорити наскільки необхідним та доцільним є закон про заборону політичної реклами, співавтором якого є народний депутат України Олег Березюк.

Він зазначив, що практика заборони політичної реклами успішно працює в багатьох країнах Західної Європи.

«Політична реклама в тій формі, яка вона є - це ознака вульгарної політичної реклами. Тобто в цьому законопроекті міняється вульгарна політична реклама: відеоролики, білборди . Проте ми прекрасно розуміємо, що почнеться «джинса». От хто є автором білбордів? -ніхто, а хто є автором статті в газеті чи автором телепрограми -відразу ж є прізвище», - зазначив Олег Березюк.

Представник однієї з політичних партій вважає, що цей законопроект не підтримають нардепи-олігархи, у власності яких є багато ЗМІ.

«Це популізм - бо ж ви чудово розуміє те, що закон прийнятий не буде, бо депутати- олігархи, які є власниками ЗМІ не проголосують за цей закон», - сказав Петро Герасименко.

Натомість головний редактор газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик сказав, що заборона політичної реклами на білбордах нічого не дасть. На його думку, варто знайти якесь економічне обґрунтування цього закону.

«Ми завжди щось забороняємо, можливо нам треба створити ринкові умови, щоб політичну рекламу не вигідно було давати», -зазначив Андрій Лучик.

Думку Андрія Лучика підтримав і громадський активіст Захар Ткачук, який зазначив, що якщо заборонити рекламу політичних сил на білбордах, а натомість залишити її в газетах, то це нічого не дасть. Краще шукати якісь економічні вигоди, а не просто заборони. Також Захар Ткачук зазначив, що варто акцентувати увагу не на рекламі, а на питанні підкупу голосів виборців, на що Олег Березюк відповів, що "жоден закон не справиться з підкупом виборів, якщо прокуратура та міліція не буде цьому перечити».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.