На Волині знайшли ще одні поклади бурштину

На Волині знайшли ще одні поклади бурштину
У Шацькому районі знайшли родовища «сонячного каміння».

Про це стало відомо під час прес-конференції у Луцьку заступника міністра екології та природніх ресурсів Світлани Коломієць.

Чиновниця приїхала до Волині, щоб відвідати законні та незаконні місця видобутку бурштину. Вона зазначила, що область багата на дорогі мінерали, і потрібно робити їх комплексний видобуток.

Міністр нагадала, що в квітні Верховна Рада ухвалила в першому читанні Закон України «Про видобування та реалізацію бурштину».

«Цей закон має врегулювати цілу низку питань стосовно видобутку бурштину. Сподіваюсь, що у вересні він пройде друге читання», - сказала Коломієць.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик в свою чергу зазначив, що незаконний видобуток «сонячного каміння» на Волині вже переріс в цілу "епопею".

«Видобуток бурштину – це величезна стаття доходів у місцеві бюджети. Перші поклади бурштину знайшли також у Шацькому районі», - повідомив він.

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига висловив думку, що покарання за незаконний видобуток повинно бути значно жорсткішим, ніж є зараз.

«Максимальний штраф за це – дев’ять тисяч гривень. Ті доходи, які вони отримують, – значно вищі за такий штраф», - наголосив правоохоронець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті, хто не знав про поклади бурштину у Шацькому районі, будуть дякувати заступнику Міністра.
Відповісти
треба яйценюку другий мільярд заробляти поки не застрілили.
Відповісти