Сімейних лікарів хочуть наблизити до лучан

Сімейних лікарів хочуть наблизити до лучан
Існуючу мережу амбулаторно-поліклінічних закладів Луцька до кінця 2012 року реорганізують у комунальні заклади: два центри первинної медико-санітарної допомоги з підпорядкованими їм існуючими амбулаторіями загальної практики-сімейної медицини та два консультативно-діагностичні центри для дорослих і дітей.

Відповідні зміни необхідні для підготовки другого етапу реформування міської галузі охорони здоров'я, про що повідомив начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель 6 липня під час засідання виконкому міськради.

Наприклад, Луцька міська поліклініка №1 стане Луцьким міським центром первинної медико-санітарної допомоги №1, Луцьку міську поліклініку №2 перейменують на Луцький міський консультативно-діагностичний центр для дорослих.

Фінальна мета реформи, зі слів головного лікаря поліклініки №2 Ганни Кравчук, – наближення сімейних лікарів до пацієнтів. У ході проведення реформи планується створення амбулаторій для сімейної медицини у місцях компактного проживання людей.

«На сьогодні основне завдання – навчити людей йти в першу чергу до сімейного лікаря. Другий крок – зміцнення матеріально-технічного оснащення центрів», – зазначила головний лікар.

Відокремлені амбулаторії загальної практики сімейної медицини планується до 15 липня 2012 створити на вулиці Стрілецькій, 37, а до 15 серпня 2012-го – на вулиці Привокзальній, 13.

Окрім цього, виконавчий комітет прийняв рішення щодо розробки пропозиції розміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини в мікрорайоні вулиці Дубнівської.

Основне питання, на думку членів виконкому, – чіткість з фінансуванням галузі сімейної медицини.

«Коли заробітна плата сімейного лікаря 1300 гривень і йому треба обійти 1000 людей, порядку 300 сімей, то можете уявити, як він буде працювати», – зазначив перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Детальніше питання про реформування галузі розглядатимуть депутати міської ради до 1 жовтня 2012 року, – йдеться у рішенні виконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сімейних лікарів хочуть наблизити до лучан
06 липень, 2012, 12:05