Спостерігачі ОБСЄ знайшли докази застосування терористами важкої артилерії

Спостерігачі ОБСЄ знайшли докази застосування терористами важкої артилерії
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ відвідали низку підконтрольних Україні населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 10 серпня, оприлюдненому у вівторок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У відвіданих населених пунктах спостерігачі провели оцінку результатів обстрілу з важкої артилерії, яка повинна була бути відведена згідно з Мінськими угодами.

«В контрольованому урядом Дзержинську (58 км на північ від Донецька) СММ відвідали три місця, які обстріляли 8 серпня, ґрунтуючись на доповіді представника Збройних сил України в СЦКК. СММ провели аналіз воронок і прийшли до висновку, що вони були спричинені артилерією 152-мм калібру з південно-південно-східного напрямку (на південний схід від цього міста знаходиться підконтрольна "ДНР" Горлівка, - ред.)», - йдеться у звіті.

Також спостерігачі ОБСЄ відвідали Станицю Луганську, де офіцер українських Збройних сил показав їм воронку, яка, за його словами, стала результатом обстрілу в ніч на 8 серпня.

«СММ проаналізувала і оцінила воронку (і прийшли до висновку, що, - ред.) вона утворилася від 120-мм міномета з південно-західного напрямку», - проінформували в місії.

Крім того, спостерігачі отримали інформацію від офіцера ЗСУ про обстріли 9 серпня контрольованого Україною Троїцького.

Крім того, спостерігачі отримали інформацію від офіцера ЗСУ про обстріли 9 серпня контрольованого Україною Троїцького.

«На двох майданчиках СММ проаналізувала в загальній складності вісім воронок і оцінила, що вони були викликані артилерійським (122-мм) вогнем, здійсненим зі сходу і північного сходу (найближчі населені пункти у зазначеному напрямку - підконтрольні «ЛНР» Стаханов, Первомайськ та Брянка)», - йдеться в документі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба частіше їм машини палити - вони після цього починають бачити!
Відповісти