На Волині волонтери ділили гроші на АТО

На Волині волонтери ділили гроші на АТО
Медикаменти, форма, взуття, біноклі, тепловізори, прилади нічного бачення, генератори, акумулятори,  різноманітні інструменти, крупи та консерви - загалом 10 заявок майже на 400 тисяч гривень надійшло у волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям і в благодійний фонд «Європейський вектор» у рамках проекту «100 тисяч у місяць», який стартував на Волині у лютому.

З проханням придбати найнеобхідніше хлопцям на передову звернулися волинські волонтери, місцеві громадські організації та представники військових підрозділів.

«Проект «100 тисяч у місяць» триває на Волині вже півроку. Відповідно до задуму його ініціатора, нардепа Сергія Мартиняка, його благодійний фонд, який я очолюю, щомісяця виділяє на потреби учасників АТО та їхніх родин 100 тисяч гривень. Що придбати за ці гроші, вирішують волонтери, оскільки саме вони найкраще це знають.

Таким чином, у рамках цього проекту, необхідних бійцям на передовій речей вже придбано на півмільйона гривень. Досі ми вкладалися у визначену суму - 100 тисяч гривень, а тепер отримали заявок на значно більші гроші, ніж передбачено. Тому зібралися усі заявники, вони ж волонтери, та самі вирішили, на що першочергово спрямувати цих 100 тисяч», - розповіла керівник благодійного фонду Сергія Мартиняка Галина Ведрич.

«В нас були заявки із Турійського району, з Горохівського, з Рожища, з Луцька і, власне, від самого координаційного центру допомоги учасникам АТО та їхнім родинам, адже саме туди стікаються звернення як з усієї Волинської області, так і з передової.

Аргумент «задовольніть нашу заявку, бо ми звертаємося до вас вперше, дотепер нічого не просили» не проходив, оскільки усі мають розуміти, що витрачати гроші потрібно тільки на найнеобхідніше тут і зараз. Звісно, якесь із прохань може й зачекати місяць-другий. А дві заявки взагалі були відкликані тими, хто їх подавав», - резюмував помічник нардепа Сергія Мартиняка Олександр Пиза.

До речі, ані він, ані керівник фонду парламентаря участь у розподілі коштів не брали. Це робили тільки волонтери. Тож, в результаті майже двогодинної зустрічі, кошти розділили таким чином: майже на 14 тисяч гривень буде придбано кровоспинні турнікети, знеболювальне «Налбуфін» та інші необхідні медикаменти, якими укомплектують 70 індивідуальних аптечок бійцям, що перебувають у зоні АТО (14 ОМБР, 46 ОМБР, 80 бригади, БТ «Волинь», полк «Азов», 44 ОМБР, 25 ОПДБ).

В таку ж суму обійдуться й генератор для реактивного дивізіону 14 ОМБР та інструменти для ремонту техніки і зведення бліндажів протитанковому дивізіону. Тим часом найбільшу суму – 70 тисяч гривень – витратять на купівлю форми. Адже на сьогодні тільки в координаційному центрі лежить до виконання більше 200 заявок на військовий одяг, третина з них – колективні.

Натомість решту заявок, які не виконали, перенесуть на наступний місяць, де разом із тими, що надійдуть, будуть розглядати.

До речі, звернення на участь у проекті «100 тисяч у місяць» можна подати до 10 числа наступного місяця у фонд або ж координаційний центр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.