Волинь прийняла на оздоровлення дітей з Луганщини. ФОТО

Волинь прийняла на оздоровлення дітей з Луганщини. ФОТО
Волинь прийняла на оздоровлення десятеро дітей учасників АТО та працівників міліції, котрі залишилися вірними присязі на вірність українському народові й оберігають правопорядок на території Луганщини, яку контролюють наші Збройні Сили.

П’ятеро школярів комфортно розмістили у «Супутнику», що в Шацькому районі, решта – в оздоровчому таборі Дачного на Ківерцівщині, інформує прес-служба Волинської ОДА.

На пероні залізничного вокзалу Ковеля хлопчиків та дівчаток зустрічали голова обласної ради Валентин Вітер, міський голова Олег Кіндер, голова Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф, депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

"На відпочинок у ваш озерний край приїхали діти тих родин, які через збройний конфлікт ще торік у серпні змушені були залишити свої домівки у Щасті, Первомайську, інших населених пунктах, що постійно потрапляють під обстріли сепаратистів, – розповіла начальник сектору кадрів Кремінського райвідділу УМВС в Луганській області Тетяна Копишта, котра супроводжує школярів. – Тепер вони живуть у Лисичанську, Старобільську, Сєвєродонецьку. Оздоровитися влітку в тамтешніх дитячих закладах не можуть, бо більшість їх розташована на території, окупованій сепаратистами, а ті, що на українській, зруйновані".

"Нинішній сезон літніх канікул особливий, – розповів голова обласної ради Валентин Вітер. – Бо маємо подбати не тільки про відпочинок волинських школярів, а й їхніх ровесників із Донеччини та Луганщини. Головне, як на мене, вони спілкуватимуться, дружитимуть, спільно проводитимуть вільний час, а прощатимуться вже як добрі друзі".

Загалом упродовж літа Волинь прийме більш як двісті школярів Донбасу. У зв’язку з цим на наступній сесії депутати розглянуть зміни до обласної цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей. Передбачається збільшити її фінансовий ресурс, щоб покрити витрати на організацію відпочинку дітей учасників АТО, переселенців із території, де триває збройний конфлікт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь прийняла на оздоровлення дітей з Луганщини. ФОТО
12 серпень, 2015, 11:34