На Волинських торф'яниках - надзвичайна ситуація місцевого рівня

На Волинських торф'яниках - надзвичайна ситуація місцевого рівня
Волинські рятувальники продовжують боротьбу з пожежами на торф’яниках на півночі області. Найбільше загорання вже кілька днів ліквідовують в урочищі «Довге» між селами Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району.

Про це інформує ВОДТРК.

Там виявлено 11 осередків пожежі на загальній площі близько 100 га. Це територія болота, що було осушене меліоративними каналами. За останніми даними, рятувальники ліквідували горіння торфу на площі близько 5 га, продовжується гасіння на площі близько 95 га. До гасіння пожежі залучено 41 особа – у тому числі 20 працівників управління ДСНС області, 3 працівники водного господарства,18 чоловік місцевого населення, а також 3 одиниці пожежної техніки.

Пожежі надано статус надзвичайної ситуації місцевого рівня. Її гасіння ускладнює низький рівень ґрунтових вод, воду по пожежних рукавах подають за кілька кілометрів від осередків займання. Для ефективнішого гасіння рятувальники планують перекрити річку Цир, аби наповнити її. Щодоби на ліквідацію стихії йде близько 500 л пального. Через високу температуру техніка не встигає охолоджуватися, а пожежні працюють у надзвичайно складних умовах.

Також триває гасіння пожежі торфовища на 15-ти га біля села Гута Ратнівського району, а також продовжують боротися з невеликими осередками пожежі в Любешівському районі поблизу села Бихів, біля с.Троянівка Маневицького та біля села Тоболи Камінь-Каширського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа, торф
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волинських торф'яниках - надзвичайна ситуація місцевого рівня
12 серпень, 2015, 13:48