Лучанам розповіли, у чому різниця між поліцією і міліцією. ФОТО

Лучанам розповіли, у чому різниця між поліцією і міліцією. ФОТО
Це питання стало головним під час відкритої лекції, ініційованої громадськими активістами.

Захід відбулася на базі креативного простору «Озерний вітер». На зустріч зі слухачами завітав начальник управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Солоненко, повідомляє прес-служба волинської міліції.

Організували захід громадські активісти Волині, тож зустріч відбулася в оригінальній неофіційній формі - під відкритим небом. Учасники спілкувалися із лектором, розмістившись у затишному саду та смакуючи запашним трав’яним чаєм.

- Створення поліції нині – одне з найактуальніших тем. Багато виникає питань, на які лучани шукають відповіді. У чому суть перетворення міліції на поліцію? Якою вона буде? Чи можне сподіватися від таких змін позитивних результатів? І це далеко не весь спектр питань. Тож, щоби популяризувати цю тему, на платформі креативного простору «Озерний вітер» ми організували відкрите невимушене спілкування. Тим самим, залучаючи небайдужих лучан до активної участі у процесі змін, ми закликати стежити за цими процесами, а не стояти осторонь, - розповіла громадська активістка, волонтер «Озерного вітру» Марія Доманська.

У своєму виступі Володимир Солоненко коротко окреслив механізм створення патрульної поліції у Луцьку та поінформував про основні положення Закону України «Про національну поліцію»:

- Стартував процес переформатування міліції в поліцію. Тож перші кроки в цьому напрямку вже розпочалися у нас на Волині. У чому їх суть? У кардинальній зміні системи правоохоронних органів, створенні нової якісної структури, якій би довіряли громадяни. Нова поліція стане сервісним органом. А серед основних завдань – забезпечення правопорядку та максимальної безпеки громадян у будь-який час доби.

Серед присутніх було чимало кандидатів на службу до патрульної поліції, які виявили бажання служити людям. Тож слухачі проявили неабияку активність в обговоренні теми: вступали в дискусії, ставили чимало питань, що стосувалися етапів відбору, підготовки майбутніх поліцейських, графіку роботи, заробітної плати тощо. Найбільш дискусійними питаннями стало обговорення образу поліцейського. Яким він має бути? А також мотивації роботи, його фізична підготовка та моральна стійкість.

Володимир Солоненко детально відповідав на питання допитливих лучан. Окрім того, порівняв методи підготовки, а також специфіку роботи поліцейських європейських країн і США.

- Ми не повинні чекати когось, хто змінить нашу країну. Зміни потрібно робити вже, починаючи із себе, - підсумував правоохоронець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам розповіли, у чому різниця між поліцією і міліцією. ФОТО
12 серпень, 2015, 19:30