Громади на Ковельщині не хочуть обʼєднуватися

Громади на Ковельщині не хочуть обʼєднуватися
Мешканці селі Уховецьк не хочуть обʼєднуватися з іншими громадами.

Про це повідомляють у прес-службі Ковельської райради.

Участь у зібранні селян взяли голова районної ради Ігор Верчук, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій Броїло, заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Шавлай, Уховецький сільський голова Володимир Демидюк, Білинський сільський голова Ольга Лисюк, Кричевичівський сільський голова Володимир Кубський та Скулинський сільський голова Петро Рудень.

Одним із головних питань, яке обговорювалось на зустрічі, було питання добровільного об’єднання територіальних громад. Під час обговорення розвʼязалася дискусія, що засвідчило потребу в роз’ясненні законодавчої бази в проведенні організаційних заходів та соціально-фінансової доцільності. Здебільшого селяни виступали проти об’єднання, мотивуючи це, в основному, незручностями для жителів в зв’язку з можливим утворенням центру майбутньої громади в іншому населеному пункті.

У своєму виступі голова районної ради Ігор Верчук зазначив, що є дві ключові позиції в питанні об’єднання територіальних громад.

Перша – це добровільність об’єднання місцевих громад. Мешканці мають усвідомити необхідність об’єднання. А якщо громада не виявить бажання об’єднуватись – це її право. Друга – це самодостатність територіальних громад. Це лише один із шляхів до створення самодостатніх, спроможних територіальних громад. Потрібно запровадити низку законодавчих змін для того, щоб громада отримала реальні кошти.

У свою чергу сільські і селищні голови мають запитати думку мешканців, провести широке обговорення, пояснити мету і наслідки об’єднання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас як завжди, винні прості громадяни, а от істинної причини небажання обєднуватись автор статті не вказує (а бо ж не знає)...насправді, коли при створенні сім’ї присутні обман, зрада і підлість, то сім'ї небуде...
Відповісти