ЦВК затвердила суму застави для кандидатів у депутати місцевих рад на Волині

ЦВК затвердила суму застави для кандидатів у депутати місцевих рад на Волині
Щоб ЦВК зареєструвала список партії на виборах до Волинської обласної ради знадобиться внести заставу 37 664 грн, до Луцької міської ради – 7 647 грн.

Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави для кандидатів у депутати місцевих рад та кандидатів на посаду міського голови на чергових місцевих виборах. Про це йдеться у постанові ЦВК №170 від 10 серпня 2015 року, пишуть Хроніки Любарта.

Найбільшу на Волині суму застави визначено для списків партій до Волинської обласної ради – понад 37 тис. гривень, найменшу до Берестечківської міської ради – всього 55 гривень. Сума грошової застави до Луцької міської ради становить 7647 гривень.

Нагадаємо, що згідно із законом «Про місцеві вибори» грошова застава вноситься на спеціальний рахунок територіальної виборчої комісії місцевою організацією партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду міського голови, а також особою, яка висувається кандидатом на посаду міського голови шляхом само висування. Грошова застава є пропорційною до кількості виборців відповідних області, району, міста та визначається:

1) для кандидата на посаду міського голови - з розрахунку 4 розміри місячної мінімальної заробітної плати на кожні 100 тисяч виборців відповідного одномандатного виборчого округу;

2) для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної чи міської, висунутого у багатомандатному виборчому окрузі, - з розрахунку 4 розміри місячної мінімальної заробітної плати на кожні 100 тисяч виборців відповідного багатомандатного виборчого округу.

Грошова застава повертається відповідному суб’єкту внесення у випадку, якщо відмовлено в реєстрації відповідного кандидата, всім кандидатам, включеним до виборчого списку, якщо відповідні вибори були визнані такими, що не відбулися, або якщо за результатами місцевих виборів кандидат визнаний обраним міським головою або місцева організація партії, що висунула список кандидатів у депутати, отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується територіальною виборчою комісією відповідно до бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну от, на кінець маємо,головне це - ГРОШІ. Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави для кандидатів, ще до виборів.
Відповісти
Народна влада олігархи не курують. От якщо немає розуму дурнями добре керувати. Скачіть дальше. За що люди гинуть?
Відповісти
Грошова застава вноситься за весь список, чи окремо за кожного кандидата в депутати районного чи ообласного рівня
Відповісти
Останні новини
ЦВК затвердила суму застави для кандидатів у депутати місцевих рад на Волині
12 серпень, 2015, 16:57