У Луцьку реставруватимуть частину Старого міста

У Луцьку реставруватимуть частину Старого міста
Депутати міськради розроблять програму, в яку буде включено план капітального ремонту та реставрації історико-культурної частини міста Луцька.

Про це стало відомо 12 серпня під час засідання однієї з депутатських комісій.

Зокрема, члени комісії підготують звіт, де буде вказано, що обговорювали на засіданнях, і підготують програму, де буде перелік того, що робитимуть далі.

В програму буде включено реставрацію пам'яток, реконструкцію центрального ринку, відтворення втрачених храмів, капітальний ремонт вулиць Старого міста, відтворення житлової комерційної забудови тощо.

Один з членів комісії виокремив такі питання, як ремонтні роботи на вулиці Плитниця, 7, вулиці Замкова, відновлення церков та монастирів та реконструкцію монастиря бригідок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господи! А може нехай не чіпають? Якщо до реставрації береться безграмотні нездари, то потім з'являються металочерепиця і пластикові вікна у будинку Пузин, нові двері замість старовинного порталу у католицькому соборі Петра і Павла, прибудовується стіна до Замку, вставляються пластикові вікна у приміщенні Краєзнавчого музею (колишній земельний Банк за Польщі) виколупується шашка на вул. Крилова, яка пролежала століття, бо була покладена справжніми майстрами, а тепер комбінується "узорчиком" разом з цементною плиточкою. Гей, "спеціалісти"! Невже не вчили фізики і опору матеріалів?! замість того, щоб з доріг старої частини міста здерти смердючий асфальт, під яким повсюдно лежить бруківка, вони підіймають рівень нової кладки до рівня корявої плитки вул Лесі Українки (там під плиткою теж є чудове бруковане мощення). Тут має бути одне з двох: або не розпочинати нищення та глуму над історичними пам'ятками, або робити це під суворим наглядом громадськості, профільних фахівців і спостерігачів ЮНЕСКО! А то команда Романюка з Троневичем і Рудецьким "нарестврують" !
Відповісти
повністю підтримую
Відповісти
Лучанка з іншої планети. Вона не знає, що її фантазії дорого коштують і вона не єдина з ними від "нічого робити".
Можна подумати, що в середньовіччі не переробляли споруд під свій смак зовсім не керуючись збереженням для наступних поколінь типу "Лучанки".
Відповісти
Бездарі реставратори комсомольці колишні -та їм тільки де гроші там і вони.Хіба не ясно що ніхто непроконтрольює видатки державні-а виконавці замовлень будуть їхні прихвостні що і зроблять відкати.
Відповісти
Завдання номер один-забрати від замку базар,так як це перекреслює всі прогресивні"наміри наших владців та вказує на нестерпне бажання мати копійчину у свому кармані від цього ГАДЮШНИКУ.
А послідуючі кроки дійсно нехай проводять професіонали(погоджуюсь із попередніми коментарями)
Таке враження,що знову мета одна-зліпити так-сяк,поставити шлагбаум і за проїзд скласти копійчину в карманчик.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку реставруватимуть частину Старого міста
12 серпень, 2015, 17:35