Молодь із чотирнадцяти країн з'їхалась до Луцька - говорити про мир. ФОТО

Молодь із чотирнадцяти країн з'їхалась до Луцька - говорити про мир. ФОТО
У Луцьк прибула молодь із 14 країн Європи, щоб взяти участь у Національній відбірковій сесії Європейського молодіжного парламенту.

Відкриття заходу відбулося в Палаці культури 12 серпня, пише Волинський інформаційний портал.

«Європейський молодіжний парламент» мотивує молодих українців бути більш свідомими, справді працювати в рамках європейських цінностей, європейської філософії життя. Коли працюєш над глобальними питаннями, наприклад над темою миру, починаєш розуміти свою роль у суспільстві», – розповідає представниця оргкомітету Софія Пилипюк.

Національна відбіркова сесія відбувається раз на рік. Головна тема цьогорічної сесії – мир. У кінці п'ятиденного перебування в Луцьку молодь у складі кількох комітетів представить власні резолюції на генеральній асамблеї. Обговорення в комітетах відбуватимуться в Луцькій спеціалізованій школі № 1. За час дискусій троє членів журі виберуть учасників української делегації, які достойні відвідати Міжнародні сесії.

«Перед вами не буде м’якого килиму в житті, буде багато труднощів. Але ви молоді люди і ви можете змінити щось в наших головах. Слово «проблема» заборонене у нашій школі. Ми маємо слово «завдання». Коли ти маєш проблему, ти можеш нічого не робити. Але коли у тебе є завдання чи ціль, тоді можна змінювати щось на краще. Зараз ви будете мати ідеї, а завтра ви будете знати, як їх використовувати», – зазначив директор Луцької спеціалізованої школи № 1 Андрій Киця.

Спонсором цьогорічної Національної відбіркової сесії став німецький Фонд Конрада Аденауера, а президентом – швейцарка Нора Аденауер. Перед офіційним відкриттям сесії, дівчина дала учасникам декілька порад, серед яких – не вішати ярликів один на одного, бути відважними та добрими, ставити питання та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Молодь із чотирнадцяти країн з'їхалась до Луцька - говорити про мир. ФОТО
13 серпень, 2015, 10:16