У Клімчука не в курсі, хто й навіщо рекламує їх сайт

У Клімчука не в курсі, хто й навіщо рекламує їх сайт
Сайт «Волинь. Євро 2012» виготовлений волинською владою, рекламує хтось інший, а власники сайту про це нічого не знають.

Про це йдеться у відповіді чиновників Волинської облдержадміністраціїпредставнику ГМ ОПОРА на Волині Михайлу Шелепу, про яку пише Шелеп у Колонці автора на ВолиньPost.

Нагадаємо, у червні на Волині з’явилися біл-борди з рекламою сайту «Волинь. Євро 2012», на якій були розміщені також логотипи Партії регіонів і благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь», й, окрім того, гасло «Перемагаймо разом!».

«Фактично в такий спосіб провладна партія використовувала тему Євро-2012 та діяльність спеціально створеного під футбольний чемпіонат сайту для власної реклами і популяризації, що суперечить правилам УЄФА», - вважає Михайло Шелеп.

«У пересічних волинян від знайомства з такою рекламою могло скластись враження, що цей вельми необхідний веб-ресурс з’явився саме завдяки партії і благодійному фонду», - каже Шелеп.

У відповіді на інформаційний запит Шелепу заступник голови ОДА Станіслав Ющик повідомив, що сайт був створений працівниками відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату Волинської ОДА. Відтак на розробку сайту ніяких інших грошей, окрім зарплати працівників відділу, не витрачалося.

Проте жодної зовнішньої реклами сайту Волинська облдержадміністрація не замовляла та не оплачувала. Також ОДА не володіє інформацією про розмір коштів, витрачених будь-якою громадською організацією (політичною партією) на рекламу сайту, - йдеться у відповіді Ющика.

«Чому обласна державна адміністрація не переймається тим фактом, що її власність – сайт, який був створений державними службовцями, використовується окремою політичною силою для власної самореклами? Адже таким чином Партія регіонів та фонд «Рідна Волинь» привласнюють собі справи, до яких вони ніякого відношення не мають», - пише Михайло Шелеп.

«Можливо причина криється в тому, що такою недешевою рекламою займаються саме провладна партія та благодійний фонд голови облдержадміністрації?», - продовжує він.

Михайло Шелеп вважає, що той факт, що політична партія використовує для своєї реклами сайт, створений державними службовцями, може трактуватися як порушення законодавства про державну службу та про політичні партії.

«А перед та під час виборів така діяльність, чи в даному випадку бездіяльність, може трактуватися як застосування адміністративного ресурсу на користь однієї політичної сили», - додає представник ГМ ОПОРА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Клімчука не в курсі, хто й навіщо рекламує їх сайт
06 липень, 2012, 16:02