Зникла частина вилученої рекордної партії бурштину, - МВС

Зникла частина вилученої рекордної партії бурштину, - МВС
Співробітники Міністерства внутрішніх справ не можуть дорахуватися мішків з бурштином, вилучених 4 серпня у державного підприємства «Укрбурштин».

Про це повідомляє видання Власти.нет із посиланням на прес-службу МВС.

«Зараз перевертають всі кабінети та приміщення з метою пошуку відсутнього бурштину. За попередніми даними, зникло 8 мішків бурштину з 104 », - повідомили в МВС.

Також у відомстві зазначили, що поки не можуть призначити експертизу вилученого каменю, яку потрібно провести в рамках кримінального провадження, з тим, щоб встановити його місце видобутку і реальну вартість.

«У нас є відео, де співробітниками відомства було зафіксовано 104 мішка бурштину. Під час проведення експертизи, безумовно, виникне питання про відсутніх 8 мішків. Тому ми поки не можемо її призначити, поки не знайдемо недостачу. Ви ж розумієте, що це кримінальна відповідальність для слідчого, коли зникають речові докази і арештоване майно», - пояснили в МВС.

У міністерстві також не виключили, що відсутні мішки могли викрасти зловмисники.

«Коли везли бурштин в Київ, був поспіх, керівництво квапило. Там і протоколи з описом майна не зовсім правильно були складені. Можливо, на це й розраховували ті, хто його вкрав. Але про це поки говорити рано. Це всього лише одна з версій», - уточнили у відомстві.

На запитання "Чи буде відкрито за цим фактом кримінальну справу?", то у МВС відповіли, що поки все ж сподіваються знайти відсутній бурштин.

Нагадаємо, 4 серпня, співробітники правоохоронних органів вилучили партію бурштину у ДП «Укрбурштин» в рамках кримінального провадження за фактом зникнення 2 акумуляторів у невідомої особи.

За словами міністра Авакова кількість вилученого бурштину становила 2,6 тонни.

У ДП «Укрбурштин» заявили про неправомірність дій співробітників міліції, надавши документи, які підтверджують, що бурштин належить підприємству і був законно здобутий його підрядниками. Також в «Укрбурштин» заявили, що бурштин готувався до відправлення на експертизу з метою подальшої реалізації за допомогою аукціону, як цього вимагає українське законодавство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бурштин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну все як завжди ...
Відповісти
В кабінеті Авакова і Яценюка шукали??
Відповісти
60 000 000грн:104 мішечки = 576 923грн
х 8мішечки = 4 615 384 грн!!! А хто б не вкрав!
Відповісти
ще + мішки. кожен мішок зараз 4,5 грн
Відповісти
А я думав, що пропаде зразу, разом з тим бусом)))))))) І бабла більше і меньше відмазуватись треба було б. Протокол: "Машину сі курва вкрали, а бурштин був в ній. Ніц не знаю."
Відповісти
утряска-усушка. і закон приймуть по нормах
Відповісти
Миши мля з`їли :)
Відповісти
смішно читати
Відповісти
Останні новини
Зникла частина вилученої рекордної партії бурштину, - МВС
14 серпень, 2015, 14:15