ДП «Волиньторф» хочуть зробити комунальним підприємством області

ДП «Волиньторф» хочуть зробити комунальним підприємством області
Депутати Маневицької райради хочуть звертатись до кабміну, щоб залишити підприємство «Волиньторф» на Волині.

Про це стало відомо 14 серпня на сесії Волинської облради. Директор підприємства ДП «Волиньторф» Ігор Киричик сказав, що вже протягом восьми років кабмін хоче виставити підприємство на продаж і що його неможливо приватизувати, однак він попросив депутатів підтримати звернення до кабміну щодо того, щоб підприємство залишилось у державній формі і таким чином лишилось на Волині.

«Протягом 8 років ДП Волиньторф хочуть виставити на продаж, але воно не підлягає приватизації. Хочеться, щоб це підприємство лишилось в області і стало державним, бо в комунальну власність його не можна передати. На сьогоднішній день 400 людей, які працюють на підприємстві мають роботу, яку потрібно для них зберегти»,- Ігор Киричик.

Проте депутат облради Олександр Свереда сказав, що передати у комунальну власність підприємство можливо. «Область приймає рішення, а міністерство передасть у комунальну власність», - мовив Олександр Свереда.

Депутат Волиньради Людмила Кирда попросила підписати оренду землі під підприємство в 204 гектари і таким чином підтримати депутатів Маневицької райради.

Натомість депутат облради Борис Загрева вважає, що варто зробити його комунальним підприємством області, щоб не знайшовся той, хто зможе приватизувати собі землю.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що це підприємство включене до переліку об'єктів прав державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані. Однак, він зазначив, що передача ДП «Волиньторф» в обласну комунальну власність єдиний шлях утримуватися від продажі прав на підприємство. «Я утримаюся від підпису виділення землі (204 гектара) для ДП «Волиньторф», поки воно не буде комунальним, і я не буду підписувати, бо таким чином ми подаруємо комусь 204 гектари землі. Тому директор трохи блефує і я прошу не підтримувати»,- мовив Володимир Гунчик.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик наголосив, що звернення від райради і облради дасть можливість вплинути на те, щоб це підприємство не вкрали, тому він вважає, що треба звернення депутатів підтримати, а потім доопрацювати це питання.

Рішення не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ДП «Волиньторф» хочуть зробити комунальним підприємством області
14 серпень, 2015, 17:00