В Одеській колонії няня-арештантка помила немовля окропом

В Одеській колонії няня-арештантка помила немовля окропом
В будинку маляти при колонії няня, яка сидить за вбивство, не перевіривши попередньо воду, яка тече з-під крану, ошпарила немовля окропом.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

В Одесі няня дитячого будинку при Чорноморській жіночій колонії обпекла двотижневе немовля, коли намагалася вранці помити дитину.

Новонароджена Валерія перебувала в ізоляторі в окремій кімнаті. Зранку нянечка - одна із засуджених - оглядала дітей і перед тим, як нагодувати одного із малюків, вирішила перевдягнути йому підгузник. За кілька хвилин з кімнати пролунав сильний крик.

«Вона не відкрутила правильно кран, тобто вона не поставила на змішування. Не помітивши, що тут був окріп, не перевіривши рукою, вона піднесла дитину підмивати і так як дитині всього було два тижні, то природно, що цей окріп для тих сідничок був критичним», - каже начальник будинку маляти виправної колонії Галина Ковальова.

До виправної колонії терміново викликали швидку і дитину відвезли до опікового центру. Лікарі кажуть, що стан дівчинки задовільний.

«Дитина не потребує ніякої терапії, її стан абсолютно задовільний. Вона готова у найближчі дні бути переведеною до своєї мами», - каже завідувач відділення реанімації міської лікарні ім. Резніка Віктор Тополенко.

Про інцидент повідомили і матері дівчинки. Засуджена каже, що у неї ніколи не було конфліктів із нянечкою-арештанткою, тому вважає це просто випадковістю та людським фактором.

«Я з нею поговорила, вона дуже хороша няня, працює тут уже давно, дітки її люблять, тому я написала пояснювальну, щоб сильно не карали, що не маю претензій до співробітників, оскільки це може трапитися з кожним. На волі у мене теж двоє діток, у неї п'ятеро», - каже мати постраждалої дитини Юлія.

В адміністрації колонії кажуть, що нянечку все одно покарають, аби в подальшому була більш уважною. Сама жінка має хорошу характеристику, хоч і сидить за вбивство.

«Відразу ж після події вона відсторонена від робіт, які пов'язані саме з доглядом і спілкуванням з дітьми. Чекає закінчення розслідування, але дуже сильно переживає", - сказала Тетяна Шукляр, начальник Чорноморської виправної колонії № 74.

Постраждалу дитину вже за кілька днів випишуть з лікарні. Дівчинку з нетерпінням чекає мати. Після інциденту в колонії зробили організаційні висновки — над умивальниками з'явилися попереджувальні написи, а співробітниць будинку дитини перед початком роботи додатково інструктують.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інформаційна бімба
Відповісти
в одеській колонії, на відміну від луцька, є горяча вода
Відповісти