На Волині священник наказав замалювати тризуб на воротах до церкви

На Волині священник наказав замалювати тризуб на воротах до церкви
Громада села хоче вигнати священника з церкви за те, що він наказав замалювати українську символіку.

Про це пише Вісник і К.

Збурення серед мешканців села Вербичне Турійського району викликала поведінка священика УПЦ московського патріархату.

Місцева патріотична громада відновила у селі пам'ятник воїнам УПА, пофарбувала огорожу у національні кольори, встановили ворота, на яких намалювали тризуб.

Священик місцевого храму наказав замалювати українську символіку на воротах церкви. На дії батюшки мешканці села поскаржилися заступнику голови Волинської обласної ради Олександру Пирожику. Він звернувся до правоохоронців з проханням дати оцінку діям представника церкви УПЦ МП.

Також розповів, що жителі Вербичного хочуть провести сходи села, на яких говоритимуть про вигнання священика і про переведення храму до іншого патріархату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яке відношення тризуб має до християнської церкви. Хай патріоти його собі на лобі намалюють. За свої гроші побудуйте церкву і хоч до сатани йдіть там в пеклі і збори проведете, чорти вас підтримають
Відповісти
Вони й побудували
Відповісти
пора вже позбутись всього "московського", бо це диявол в кремлі сидить, а гундяєвські чорти в Україні церквами керують.
попа гнати з церкви.
Відповісти
Помовчіть вже! Ви вже так скакали,скакали що не одне покоління буде вас згадувати.Раніше вам церква не муляла???Кожен судить по собі, і краще подумайте що у вас сидить!Плоди вашої діяльності гидкі і гіркі.На доброму дереві гниль не росте.
Відповісти
досить перекручувати)
в 1917 році люди теж хотіли змін на краще, а отримали ГУЛАГі, голод, репресії.
на майдан люди вийшли за своє майбутнє, але путлєра це не влаштовувало, тому ця скотина НАПАЛА на Україну, окупував Крим та частину Донбасу.
чи ви досі сліпі?
Відповісти
ти з ним спілкуєшся, що знаєш хто диявол, а хто ні
Відповісти
революционерам може в черепний відсік влізти рішення тризуба замість хреста поставити на церкві.навіть комунисти червоних зірочок на воротах храмів не вішали
Відповісти
червону зірку вони тобі в чоло вгатили
глибоко
навічно
Відповісти
трошки з головонькою не дружить...
Відповісти
Правильно священик поступив! Церква не місто для бендерівців!
Відповісти
тризуб є державним символом - гербом України, до чого тут бандерівці?
тобі у фсб темничок галімий дали)
в тебе в раші герб пташка двоглава, а на баштах кремля зірочки, чого їх на пташку не міняють?
сподіваються совок відродити? ))
Відповісти
Ублюдку трольнутий.Церква в Украіні і повинна бути глибинно украінською.Без москальських попів і таких ницих йолопів,як ти. А символи Украіни повинні бути всюди-і перед церквою,якщо вона е національною,а не зрадницькою,розкольницькою,москальсько-кдбістською прислужницею одурілого Путіна. Згинь,сатано.
Відповісти
А у вас Бог якої національності???? "Любов" від вас аж пре! На собі теж символи носите???
Відповісти
Бог не має національності, національність має релігія, в кожного народу своя церква, свої релігійні правила, норми і традиції.
тому в українського народу не може бути московської реліції (церкви), адже московська церква заперечує все українське.
московський патріархат нехай служить в кацапії, а то виходить Україну цей піп не навидить, але з України в расєю не їде.
московська релігія проводить освячення зброї та солдатів на захоплення замель і вбивство людей в сусідній країні!!!
що тоді спільного в кацапській релігії з вірою у Бога?
Відповісти
Придати анафемі ,розіп"яти на хресті та спалити,коли вітер буде в сторону півночі! Неповага і відверта ненависть виродків в рясах МПЦ до всього українського вже навіть не приховується ними.
Відповісти
Кого ви розпинати зібралися??? Були колись такі як ви, що розпяли Христа!!!
Відповісти
а ще один такій що нищів священнослужителів та рушив церкви тихо лежить під носом у путлєра, на головній площі московії.
Відповісти
У Росії на кожній церкві двоголовий орел-мутант та портрет Путіна і пісні про комсомол співають - і нічого.
Відповісти
Ну ви чули, людоньки добрі!!! Кацапський пописько наказав замалювати державну символіку, а вони ще роздумують, чи правильно він вчинив, бо, бачте, "церква не місце для бандеровців". А що там? Склади , де такі "попи"ховають зброю щоб за наказом націлити на нас з вами?
Відповісти
Льоля поперше не пописько , а Батюшка!Вчинив він правильно тому що це церква, а не політично - державна установа.За яку зброю ви пишете? Я знаю одного " українського"митрополита" який зброю просив в США можливо ви його мали на увазі.
Відповісти
правильно просив, для захисту просив зброю, а не для нападу.
захищати землю свою - свята справа, а от забирати інші землі та людей вбивати - гріх, так гундяєвській підстилці і передай, захисник ти чортів.
Відповісти
не батюшка а попська морда в жіночій одежі.
Якщо церква не політично-державна установа то чому вона з своїм мракобіссям лізе скрізь і всюди: школи, армія, політика. Не будьте наївним.
За те що він зробив йому б не мішало в темну голову розбити і той герб на лобі вицарапати.
Відповісти
Піп повністю правий і не тому,що він з МП.Церква відділена від держави і ніякі прапори на воротах Церкви не повинні бути.В Церкви є своя символіка і атрибути.
Відповісти
ось ось...від кацапської держави треба відділити церкву.
Відповісти
Як Господа будете ділити???? Він за всіх постраждав, і національність тут нідочого. Незалежно від національної приналежності ми всі брати і сестри в Христі. Ви неправий!!!
Відповісти
я ж не кажу ділити віру, я кажу впорядкувати релігію)
різницю пояснювати?
Відповісти
А де братерство?, а де любов? Ви не християнин. Для християнина на першому місті повинна бути любов, а любов не мае національності і кордонів. Ми всі образ Божий.Треба бути людьми.Якщо людина народилась і живе в іншій державі то що вона вже ворог? Тільки з любовю можна щось змінити, а з ненавистю - ні! Краще своє життя впорядкуйте, почніть з себе!
Відповісти
пояснюю, віра - це Бог в людині, релігія - це бізнес та певна влада, за що іде боротьба.
а про "А де братерство?, а де любов?" спитайте гундяєва, що бурятів освячує "захищати" расєю, але чомусь на території України!
ми 23 роки жили в різних державах, але не боялися одне одного, до поки чортяка путлєр на пішов війною на Україну. от його питайте, чи "Якщо людина народилась і живе в іншій державі то що вона вже ворог?", бо 85% росіян думають саме так!

Відповісти
Церква відділена від держави лише на бумазі.
Відповісти
Ну а загиблих бійців , які помирали з символікою біля серця, вони повинні хоронити? Чи хай родичі шукають, як вони кажуть,когось свого? А молитись за здравячко московських царів..?
Відповісти
Припиніть п'яну бійку! Подумайте тверезо і не плутайте грішне з праведним.
Правда і ваша і ваша, тільки кожна сторона подає її під своїм соусом. А проблема виникла не випадково.
Політикани надоумили неадекватного старосту села установити тризуб на воротах церкви - явна провокація але дуже дитяча. Шкода що таким Юрам до патріотизму давби Бог ще і розуму...
Відповісти
Думаю, нарешті прийшов час розставити крапки над і.Коли в країні був мир, то мені було байдуже, що частина українців молиться Богу кацапською мовою, платить в касу і утримує кацапський патріархат, хай навіть і слухає проповідь з москальської точки зору(історії не обманиш і не перепишеш, хоча москалі і до цього допетрали).Повторюю ще раз: люди на Майдані, солдати в окопах гинуть не за вороже зомбування, а це ефективний спосіб , повірте мені.
Відповісти
Те що ви на майдані стояли видно.В нас по закону кожен має право вірити і молитись так як вважає за потрібне.На якій мові захочу на тій молитимусь і вас питати не збираюсь.Хто вас зазомбував з тим і розбирайтесь, не всі ж на майдані були.
Відповісти
та моліться кому хочете, хоть чорту лисому, вовочці путіну, але в себе вдома.
церква не приватна власність попа, громада хоче щоб церква мала ознаки українства - і слава Богу.
тож не сатану на воротах намалювали, щоб замальовувати!
Відповісти
Церква не стіни, а православні люди.Нас багато тому ми збираємось і молимось Богу разом.Ви нам не указ тому що ви не є членом нашої церкви. Керуйте своєю громадою, а ми не громада, а церква. У вас вже є "українська церква", що ви ще хочете???
Відповісти
хочемо, щоб будь-яка церква, незалежно від віросповідання шанувала Україну, в якій вона знаходиться!
не влаштовує - відкривайте собі церкви в раші і ходіть там всіма членами вашої церкви!
Відповісти
п.с. в церкві прихожани, а не члени))
члени в компартії - відвикнути не можете, комуніст в рясі?
Відповісти
І вчому проблема??? А навіщо герб на воротах церкви? Що це за нововведення????Нехай в себе вдома на воротах намалюють .Це провокація! яка не варта уваги.Вони церкву ненавидять, а завтра будуть локті гризти та буде пізно.
Відповісти
в раші двоглавий орлик часто зустрічається на воротах церкві, наприклад "Церковь Преображения Господня" (Пидьма) (http://www.bankgorodov.ru/sight/all_photo.php?sid=1227#)
вашими словами - І вчому проблема??? А навіщо герб на воротах церкви? Що це за нововведення????Нехай в себе вдома на воротах намалюють .Це провокація!

Відповісти
московський патріархат-в Московію.Там хай собі керують
Відповісти
Відповідь ХХ-ти знаєш,оті що їм було байдуже на якій мові молитись,тобто молитись на російській-вже домолилися-мають війну.Так що закрий рот.В Україні мають бути українські церкви.А для російськомовних-хай тихенько збудують собі церковку і тихенько сидять.А пікнуть проти України і українського-закрити таку церковку а їх гнати в росію.Не плюй в колодязь зякого воду пєш!
Відповісти
бо,не плюй туди ,де ще будеш молитись "Львове".Навіть в Росії моляться не на російській мові, а на славянській ,щоб тизнав!!! Неук!!!!
Відповісти
службу може і правлять старословянською, а от люди моляться російською)
а українці в Україні хочуть щоб їм правили українською - це ж нормально)
Відповісти
В нас є свої церкви, ми храмів не захоплюємо і людей з храмів не гонимо. Моляться в нас на старо- славянській, а проповідь на українськіій мові.Для Вас церква порожні стіни, а в нас церква це православні люди! І хватить погрожувати! Ми такі ж українці як і ви.Так що подумайте кого ви зненавиділи!
Відповісти
в раші взагалі "духовные скрепы православия", але це не заважає "православним" кацапам їхати і вбивати братів-словян на їх землі, в Україні.
піп ненавидить державу, в якій живе.
то що він буде нести вірянам? правильно, ненависть до України, це ж очевидно.
гнати до расеї, там йому знайдеться місце, ще великомучеником зроблять, медаль дадуть і паству.
Відповісти
що крім "тілівізора" ти знаєш про православ"я, можеш якісь думки блаженних написати про цю ситуацію?
Відповісти
якісь думки блаженних про цю ситуацію можуть написати самі блаженні, як вам цікаво, попитайте в них)
Відповісти
рот закрив, і в Рим шуруй, там папі римському розкажеш, що треба православним робити
Відповісти
правильно сказав!!!
Відповісти