Шукають того, хто побудував пірс у заказнику

Шукають того, хто побудував пірс у заказнику
У санітарно-захисній зоні озера Волянське на території гідрологічного заказника місцевого значення «Залухівський», що у Ратнівському районі, самовільно зайняли земельну ділянку та умисно пошкодили 640 квадратних метрів цієї території.

За цим фактом прокуратура Ратнівського району порушила кримінальну справу, пише Волинь-нова за 7 липня.

Факти умисного пошкодження території, взятої під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду, за словами прокурора району Володимира Хилюка, були виявлені під час прокурорської перевірки дотримання природоохоронних законів.

Тоді встановили, що протягом 2010-2011 років хтось на самовільно зайнятих земельних ділянках, у прибережній смузі та в межах водного плеса озера Волянське, яке входить до гідрологічного заказника «Залухівський», збудував два пірси до озера, висипавши їх із піску довжиною аж 80 метрів.

Внаслідок цих дій на території Залухівської сільської ради пошкодили 640 квадратних метрів території гідрологічного заказника «Залухівський».

За розрахунками Держекоінспекції в області, заподіяна шкода становить 128 тисяч гривень.

Залухівський сільський голова Віталій Трофимук повідомив, що один із порушників законодавства вже відомий. Це мешканець Каменя-Каширського Володимир В. Він дав свідчення працівникам міліції.

Іншого порушника ще шукають. Але вже встановлено, що він, аби уникнути кримінальної відповідальності, в одну з ночей свій пірс розібрав.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Втопився молодий чоловік
07 липень, 2012, 12:48
Шукають того, хто побудував пірс у заказнику
07 липень, 2012, 12:23