На кордоні з Польщею встановили білборд, який нагадуватиме про Волинську трагедію

На кордоні з Польщею встановили білборд, який нагадуватиме про Волинську трагедію
Поблизу прикордонного пункту Гребенне-Рава-Руська з’явився білборд з написом "Волинь 1943. Не про помсту, лиш про пам'ять волають".


Білборд було встановлено з ініціативи польського депутата від "Громадянської платформи" Марека Познаньського, повідомляє Європейська правда з посиланням на Dziennik Wschodni.

Написи на білборді розміщено польською та українською мовами.

"Треба пам’ятати про історію і голосно говорити про події 1943 року. Українці повинні визнати свої помилки", - сказав Познаньський.

Депутат пообіцяв, що ця акція є початком широкої інформаційної кампанії. Черговим етапом буде друк інформаційних листівок про події на Волині – планується, що волонтери роздаватимуть їх на кордоні українцям.

Крім того, Познанський хоче створити депутатську группу з українсько-польського діалогу.

"Розраховую, що під патронатом Міністерства культури вдасться створити польсько-українську групу. В наших парламентах є така можливість. Треба порушити цю тему, важливо говорити про історію", - зазначив Познаньський.

Як зазначив депутат, його родичі теж були жертвами Волинської трагедії, однак він не хоче сварок між народами, а лише примирення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в них нема розуму
Відповісти
Ви про кого? Елементарна логіка свідчить, що Волинська трагедія була спровокована Сталіним, а прості люди, загублені в цій кривавій масарні стали просто розмінною монетою...
Відповісти
Слухайте більше різних бла-бла! Це вам так наросповідали про Сталіна, а поляки зовсім іншої думки і вона в них вже багато десятиліть не змінна. Вигідно зараз на когось все списати, в кого нічого не дізнаєшься і самими бути "пухнастими"! "Слава Україні"...? Зовсім недоречне гасло дивлючись на події сьогодення в Україні! Тої "слави" ще довго не буде, а буде одне недосяжне гасло :(
Відповісти
я сам знаю, розповідати мені не треба. Прості сільські люди на великій політиці ("Розділяй і владарюй") не зналися і тепер не сильно знаються, а скоріше побіжать палити і вбивати, ніж будуть шукати ХТО за тим всім стоїть((( В тому, власне, спільний сум і біль наших народів.
Відповісти
Нєх пан Марек Познаньський розшукає зниклу в ті роки сім"ю мого дядька, котрі вирушили з Волині до Польщі. Детальніше: ел. видання газети "Волинь" № 998 від 13.10.2009 р. "Хочу знати про долю родичів".
Відповісти
визнаю, як українець, всі свої помилки.
каюсь і спокутую
марек, тобі стало легше?
Відповісти
А хтозь вчив волинську різню поляки нелюблять бандеру,а до речі сталін зупинив це все
Відповісти
Останні новини
На кордоні з Польщею встановили білборд, який нагадуватиме про Волинську трагедію
18 серпень, 2015, 13:15