5-місячну дівчинку поранили осколками під час обстрілу. ВІДЕО

5-місячну дівчинку поранили осколками під час обстрілу. ВІДЕО
За життя 5-місячної дівчинки, яка минулої ночі зазнала осколкових поранень під час обстрілу Мар'їнки, борються лікарі Дніпропетровська. Немовля вижило завдяки українським військовим, які просто під час обстрілу кинулися рятувати сім'ю.

Пише ТСН.

Родина досі перебуває в шоковому стані. Кажуть, внаслідок прямого влучання в будинок на них обвалилася стеля.

"Воно коли все впало, я її накрила, але потім вона кудись зникла. Я думала, я її вже не знайду. Чую – плаче. Одразу я не побачила, що в неї розрізаний животик. Уже коли в підвал прибігли, свічку запалили – я побачила", - розповіла мати пораненої дитини Наталя Коваленко.

Рятувати родину кинулися вояки 28-ї бригади. Вони відвезли поранену дитину у Курахівську районну лікарню, де її одразу взялася оперувати бригада з цивільних та військових лікарів. Жодному з них ніколи ще не доводилося оперувати немовля.

"Ситуація була невідкладна. Операція проводилася за життєвими показниками. У нас іншого, навіть міліметру, як кажуть, для відступу, не було", - розповів хірург 66-го військово-польового шпиталю Едуард Ремезюк.

Після операції дівчинку з мамою військовим гелікоптером доправили у Дніпропетровськ.



"У неї поранення черевної порожнини з пошкодженням тонкого і товстого кишківника, внутрішньочеревна кровотеча", - розповів директор обласної дитячої клінічної лікарні Дніпропетровська Олександр Хітрик.

Дитячі хірурги та реаніматологи кажуть, що швидкі дії військових 28-ї бригади та професійна робота військово-польових хірургів дала маляті шанси на життя. У Дніпропетровську 5-місячній Лілі готуються зробити переливання крові, а коли стан дитини трохи покращиться, вилучатимуть осколки з тіла.

Наразі дитина на штучній вентиляції в реанімації. Зазвичай туди не пускають навіть батьків, не кажучи вже про журналістів. Однак цього разу медики самі попросили ТСН зайти до дівчинки. "Покажіть це всім. Треба, щоби всі це побачили. Коли такі діти страждають – це не має нічого спільного з тим, що називають людяним", - не стримували емоцій лікарі.

Стан дівчинки вони називають тяжким, але стабільним. Мамі виділили окрему палату у сусідньому відділенні, до дитини її поки що не допускають. Сподіваються, щойно дівчинці стане краще і вона зможе самостійно їсти її – повернуть на грудне вигодовування, яке допоможе швидше одужати.

Двоє старших дітей із чоловіком в Мар'їнці перебралися в один із вцілілих сусідських будинків. Коли життя дівчинки буде у безпеці родина планує оселитися на підконтрольній Україні території.

Раніше повідомлялося, що бойовики завдали удар артилерією по Мар'їнці, важко поранене немовля. "ДНРівці" обстріляли житлові райони міста близько першої години ночі. Один зі снарядів розірвався у приватному секторі на вулиці Орджонікідзе, де мешкала сім'я із 5-місячною дитиною.

Кореспондент ТСН Олена Усенко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
5-місячну дівчинку поранили осколками під час обстрілу. ВІДЕО
19 серпень, 2015, 00:40