Молодь з України та Європи об’єдналася на конференції в Луцьку. ФОТО

Молодь з України та Європи об’єдналася на конференції в Луцьку. ФОТО
Вже вдев’яте ММГО «Європейський молодіжний парламент – Україна» було проведено Національну відбіркову конференцію. Цього року місцем її проведення стало одне з найдавніших міст України – Луцьк.

Саме там активна молодь з усієї України та чотирнадцяти країн Європи зібралася для обговорення нагальних питань миру на Європейському континенті під лозунгом «Об'єднані заради миру», повідомляють організатори заходу.

Протягом п’яти днів 100 учасників віком від 15 до 24 років під керівництвом 40 досвідчених представників Європейського молодіжного парламенту з усієї Європи працювали над вирішенням нагальних проблем сучасності та взяли участь у напружених дебатах. Результатами їх співпраці стали резолюції, які висвітлюють ідеї молодих людей щодо проблем енергетичної та продовольчої безпеки, захисту персональних даних, вдосконалення Європейської стратегії безпеки, встановлення миру у конфліктних регіонах Східної Європи та Південного Кавказу, питання міграційної політики ЄС, забезпечення високого рівня шкільної освіти, та зменшення впливу короткострокових наслідків від Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС відносно малого та середнього бізнесу в Україні.

Керувала конференцією Нура Берруба зі Швеції разом з командою досвідчених модераторів. Команду з тринадцяти організаторів очолили лучани Костянтин Лябук та Дмитро Зінчук. Захід відвідали Мартін Дей, заступник Посла Великої Британії в Україні, почесний радник Європейського молодіжного парламенту доктор Алан Флауерс, представник Фонду Конрада Аденауера Катерина Білоцерковець, директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця та інші гості.

«ЄМП – це унікальний освітній проект, що встановлює мости між молодими людьми по всій Європі», – говорить президент ЄМП – Україна Крістіна Челмакіна. “Це не просто обмін культурним досвідом, а інструмент побудови спільного мирного майбутнього. Можливо сьогодні учасники не й зробили значного вкладу у встановлення миру в усьому світі або в локальній громаді. Проте вони точно зробили вклад в себе аби стати свідомими громадянами і мудрими лідерами своїх країн. Не зупиняйтесь на досягнутому, завжди вимагайте більшого. Не пливіть за течією, вимагаєте кращого. Не миріться з військовими конфліктами, вимагайте миру».

Генеральним партнером 9-тої Національної відбіркової конференції виступив Фонд Конрада Аденауера та Міністерство закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Молодь з України та Європи об’єдналася на конференції в Луцьку. ФОТО
19 серпень, 2015, 17:47