ТОП-10 порад, як безболісно повернутися до роботи після відпустки

ТОП-10 порад, як безболісно повернутися до роботи після відпустки
Відпустки чекаєш протягом року, а то й більше, а минає вона так швидко, що як тільки звикаєш нічого не робити – потрібно повертатися на роботу. Як все правильно організувати, щоб не піддатися поствідпусковому синдрому?

Канал 24 підготував кілька порад, які допоможуть безболісно повернутися на роботу.

1. Варто дослухатися до порад більшості психологів і ще перед відпусткою все правильно спланувати. Насамперед, дуже важливою є кількість днів, присвячених неробству та насолоді. Найоптимальніший варіант – відпустка на 1-2 тижні. Справа в тім, що за меншу кількість днів ви не встигнете відпочити, а за більшу – занадто сильно розслабитеся.

2. Плануючи відпустку, прослідкуйте, щоб її кінець припадав на середину тижня. Таким чином, ви ніби скоротите робочий тиждень і він не здасться занадто довгим та складним.

3. Після відпустки не варто змінювати щось глобально. Кардинальні зміни витиснуть з вас як моральні, так і фізичні сили, які вдалося відновити під час відпочинку.

4. Перший тиждень, після прекрасних днів відпочинку, зазвичай найважчий. Тому краще повернутися додому за кілька днів до початку роботи. За ці дні можна не лише спокійно прибрати вдома, а й влитися у ритм рідного міста, акліматизуватися, а згодом – налаштуватися на робочий лад. Приїхавши додому, слід одразу розпакувати речі. Це дасть розуму сигнал, що відпустка закінчилася і викличе менш болючі відчуття, аніж розпакування валіз через тиждень.

5. Як прийдете в офіс, не пірнайте з головою одразу в роботу. Поспілкуйтеся з колегами, випийте кави, покажіть співробітникам фотографії з відпустки, розкажіть про враження. А увечері цього ж дня можна не затримуватися на роботі довше, ніж потрібно.

6. Справи, які назбиралися на роботі за час вашої відсутності варто виконувати розмірено і почергово. Якщо ви накинетеся на усе одразу, гірше стане лише вам. До того ж, можна щогодини відволікати себе на кілька хвилин, щоб вже зовсім не захандрити від кількості обов’язків.

7. За період вашої відпустки назбирається ще купа справ, які вимагатимуть прийняття рішення саме вами. Спробуйте не робити цього у перший же робочий день. Спершу розпитайте колег про зміни, нововведення, які відбулися під час вашої відсутності. Зрештою, дізнайтеся більше інформації і лише тоді приймайте рішення.

8. Реалізуйте найкращі моменти вашої відпустки у повсякденному житті. Наприклад, якщо ви харчувалися у ресторанах чи інших закладах, де подають вишукану і смачну їжу – побалуйте себе такими ж смачно приготованими і гарно поданими стравами вдома. Також ви можете обмежити користування Інтернетом, а натомість більше читати. Оберіть свої прекрасні моменти і втілюйте їх у життя щоденно, а не лише під час відпустки.

9. У перший робочий день після відпустки можна дозволити собі розслабитися увечері. Погуляйте з друзями, чи проведіть час у кафе. Необов’язково весь час їм розповідати про ваш відпочинок, можна просто розслабити свій вечір після роботи, щоб відчуття легкості та спокою вас не залишало, а рутина не спіткала у перший же день.

10. Якщо ж після відпустки дратівливі думки про роботу не полишають вас протягом довгого періоду, значить, справді потрібно над цим замислитися. Необхідно щось змінювати. Варто зважити усі "за" і "проти", а також оцінити свої ресурси та потенціал, усі можливості, не залежно від того, чи ви реалізували їх. Тоді прийміть рішення, але зрозумійте: воно повинно бути зваженим, а не емоційним.

Такі прості нехитрі поради не гарантують вам повну відсутність туги за прекрасними моментами відпочинку, проте, керуючись ними, процес адаптації мине легше і спокійніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: відпустка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-10 порад, як безболісно повернутися до роботи після відпустки
19 серпень, 2015, 22:44