6 корисних посилань, щоб перевірити, що знає про нас інтернет. ФОТО

6 корисних посилань, щоб перевірити, що знає про нас інтернет. ФОТО
Ми користуємося браузером і картами, пишемо електронні листи, здійснюємо покупки в інтернеті – все це давно стало частиною нашого життя.

Але що саме відомо про нас інтернет-компаніям, чиїми сервісами ми користуємося? ВСВІТІ вважає, що деяка інформація вас точно здивує.

1. Дізнайтеся свою історію місцезнаходжень

Якщо ви використовуєте сучасний смартфон на базі Android або iOS, а ваш мобільний інтернет увімкнений в більшості випадків, тоді ви будете здивовані тією інформацією, яку Google збирає про місцезнаходження день у день. Тут можна подивитися історію ваших переміщень.

2. Дізнайтеся історію пошукових запитів

Google зберігає кожен пошуковий запит, який ви коли-небудь робили. Також відслідковується вся реклама, за якою ви переходили раніше. Щоб подивитися всі ці записи, можна скористатися цим посиланням.

3. Дізнайтеся, що Google про вас думає

Для того, щоб показувати кожному користувачеві рекламу відповідно до його смаків і захоплень, Google збирає про вас інформацію і створює цілий профайл. Кожен користувач може контролювати цю інформацію за цим посиланням.

Відомий багатьом Google Analytics дозволяє дізнатися, які сайти і сторінки ви переглядаєте, як часто відвідуєте їх і скільки часу проводите на цьому сайті. Але мало хто знає, що можна відключити можливість збору таких даних про відвідування сайтів. Зробити це можна тут.

4. Дізнайтеся про всі послуги та сервіси, які ви використовуєте

Google пропонує своїм користувачам сторінку активності аккаунта, де можна дізнатися про всі послуги та сервіси Google, які ви використовуєте. Також можна увімкнути опцію отримання щомісячного звіту, який буде відправлятися на адресу вашої електронної пошти.

5. Дізнайтеся список всіх додатків і розширень, які мають доступ до вашого аккаунту

Сторінка активності вашого облікового запису Google також пропонує список всіх додатків, які мають доступ до ваших даних. Подивитися список програм, або закрити доступ до них можна тут.

6. Дізнайтеся, як експортувати всі ваші дані

Google дозволяє експортувати всі ваші дані: закладки, електронну пошту, контакти, файли, інформацію з профайла, ваші відео в YouTube, фотографії та багато іншого. Зробити це можна за цим посиланням.

Бонус

Крім тієї інформації, про яку розказано вище, Google зберігає історію перегляду відео на YouTube. Знайти її можна за цим посиланням.

Олексій НІЦА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.