У морзі Запоріжжя досі лежать тіла загиблих під Ілловайськом

 У морзі Запоріжжя досі лежать тіла загиблих під Ілловайськом
У морзі міста Запоріжжя зберігаються останки 12 військовослужбовців, які торік загинули у Іловайському котлі та у Дебальцевому.

Із них два тіла нещодавно ідентифікували. Про це у коментарі УНН повідомив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами Запорізької облдержадміністрації Олександр Рибалко, у морзі обласної клінічної лікарні зберігаються рештки загиблих майже рік тому під Іловайськом та Дебальцево.

«Тіл, які не поховали всього 12. Із них два тіла нещодавно ідентифікували. Одне з них завтра заберуть родичі, аби похоронити на рідній землі. Друге тіло належить бійцю батальйону «Дніпро-1», але ми не можемо його видати людям, які не є його родичами. До нас приїздили якісь люди, підіймали галас, але без документів, які доводять причетність до цього бійця, ми не можемо віддати його рештки. Це має бути або довіреність від вдови, або близьких родичів. Якщо близьких немає, то це має бути працівник військкомату за місцем проживання військовослужбовця", - сказав О.Рибалко.

Як відзначив чиновник, решта тіл досі не ідентифіковані з двох причин. Вони настільки пошкоджені, що з них складно навіть виділити фрагменти ДНК, та ще й тому, що родичі не можуть повірити у смерть близьких та не здають свої зразки ДНК. Судмедексперти просто не можуть знайти співпадінь. Також не виключено, що серед рештків, які із окупованого сходу України привезли волонтери, є тіла загиблих бойовиків.

Ідентифікацією тіл займаються органи МВС Запорізької області та СБУ.

За словами О.Рибалка, тіла передали на довготривале зберігання до моргу Запорізької обласної клінічної лікарні за описом із обласного бюро судово-медичної експертизи, де вони зберігалися майже рік.

Морг Запорізької обласної клінічної лікарні - єдине місце у Запоріжжі, де технічно можна зберігати тіла довгий час.

«Температурні показники у морзі, де зберігаються рештки зараз не відповідають нормам через спеку. Необхідна температура від -15 до -18 градусів, але по факту вона складає від 0 до +3 градусів», - наголосив чиновник.

Нагадаємо, 7 серпня в запорізькому селищі Кушугум поховали 57 невідомих бійців, загиблих під Іловайськом та Дебальцево наприкінці літа минулого року. Тоді із Донецької області до Запоріжжя привезли більше 360 тіл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У морзі Запоріжжя досі лежать тіла загиблих під Ілловайськом
20 серпень, 2015, 11:36