Відомий польський футбольний клуб з'явився на світ на Волині

Відомий польський футбольний клуб з'явився на світ на Волині
Останнім бар'єром для луганської "Зорі" на шляху до групового турніру Ліги Європи є варшавська "Легія", з якою луганчани у Києві зіграють матч у четвер, 20 серпня.
 
Ukrainefootball.net розповідає, що суперник луганчан був утворений на Волині.

Футбольний клуб "Легія", багаторазовий чемпіон Польщі, з'явився на світ біля... Маневич. Так що можна розглядати майбутнє протистояння, як на аналог сутичок "Зорі" з луцькою дружиною Віталія Кварцяного в УПЛ.
 
Доля у "легіонерів" взагалі незвичайна і досить непроста. Почати хоча б з того, що створена "Легія" була під час першої світової війни, на початку весни 1916.

Власне, після цього нескладно здогадатися, що наші герої спочатку були армійською командою. Та й назва у неї було відповідна - "команда Легіонів" (звідси й прізвисько). Через півроку штаб, при якому "Легія" була утворена, передислокувався в польську столицю, і з того часу клуб представляє Варшаву.

Втім, повноцінних виступів "легіонерам" необхідно було ще дочекатися. Через півроку після появи клубу на світі, той самий штаб знову відправили на схід, а футбольну команду при ньому, по суті, ліквідували. Відродилася вона лише через два роки під новим ім'ям - ВКС, чи то пак "військовий клуб спортовий" або, кажучи по-нашому, "Армійський спортивний клуб". Загалом, той же ЦСКА, тільки в профіль.

У 1922 році ВКС злився в єдине ціле з іншим столичним клубом, "Короною", і повернув собі рідну назву, перетворившись у "ВКС Легія". Під таким ім'ям він проіснував до другої світової війни, яка на шість років обірвала історію польського футболу. По завершенні бойових дій "ВКС Легія" знову повернувся на зелений газон, проте в 1949 році був ліквідований. Тоді польська влада з різних причин закривали багато провідних футбольних клубів країни.

Втім, як закривали, так і відкривали нові - на місці ліквідованих клубів створювалися інші структури, по суті, що відрізнялися від попередників тільки формальностями і деталями внутрішньої організація.

Зокрема, "ВКС Легія" перетворився на ЦВКС. А в 1957 році клубу повернули старе найменування, зробивши з нього "ЦВКС Легію". Власне, з тих пір деякі складові повної назви ФК змінювалися, однак інакше, як "Легією", його більше ніхто не іменував.
 
Що стосується результатів нинішнього ігрового року в цілому, то після п'яти турів польської першості в активі "легіонерів" десять очок (показник, аналогічний тому, що значиться в турнірній таблиці УПЛ у "Зорі"), і вони ділять друге-третє місце з КС з Краковії, поступаючись двома пунктами команді "П'яст", що представляє місто Глівіце. Саме "П'яст" завдав "Легії" першої поразки в поточному чемпіонаті, причому сталося це на минулих вихідних - наші герої вели на полі суперника 1:0, але дозволили тому не тільки зрівняти рахунок, а й вирвати під кінець зустрічі перемогу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цитата: "Футбольний клуб "Легія", багаторазовий чемпіон Польщі, з'явився на світ біля... Маневич. Так що можна розглядати майбутнє протистояння, як на аналог сутичок "Зорі" з луцькою дружиною Віталія Кварцяного в УПЛ."...

цо ма пєрнік до вєтрака?
Відповісти
Останні новини
Відомий польський футбольний клуб з'явився на світ на Волині
20 серпень, 2015, 15:35