У Луцьку мешканці будинку дізнались про відключення від опалення за два місяці до опалювального сезону

У Луцьку мешканці будинку дізнались про відключення від опалення за два місяці до опалювального сезону
У Луцьку жителям будинку Шевченка, 37, за два місяці до опалювального сезону із заводу, який здійснював опалення, повідомили про те, що опалювати їхній будинок не будуть.

Про це розповів на комісії з питань житлово-комунального господарства житель будинку на вулиці Шевченка Ігор Метисюк. Він наголосив, що будинок 1973 року введено в експлуатацію. Цей будинок побудували для працівників приладобудівного заводу, для опалення будинку була збудована котельня. Коли завод побудував собі нову котельню, то будинок відрізали від першої котельні і підключили до системи опалення приладобудівного заводу.

Суть конфлікту, який зародився між жильцями будинку і заводом – це те, що завод відмовляється надавати послуги якісно і в повному обсязі. Нещодавно керівництво заводу повідомило, що відмовляється від опалення цього будинку.

«Дві неділі з опалювального сезону вилітає. Почав відключати вночі опалення і будинок до 18:00 вечора вихолоджується повністю. Якщо ми не можемо отримати якісне опалення від заводу, то як же нам бути?», - мовив Ігор Метисюк.

Натомість заступник міського голови Лариса Соколовська сказала, що один з акціонерів заводу повідомив листом міську раду, що завод опалювати цей будинок більше не буде.

«У 2009 році був розроблений проект встановлення автономної котельні на будинок, мали бути виділені 3,5 мільйони державних коштів, проте кошти не прийшли, і в бюджеті міста коштів не було. На сьогодні ця котельня буде мінімум 6 мільйонів коштувати», - сказала Лариса Соколовська.

Натомість Ігор Метисюк повідомив, що мешканці будинку пропонували у старому приміщені котельні встановити нові котли і запустити її.

Проте член комісії, депутат Луцької міської ради Рустам Дячук запевнив, що "впихнути в старе приміщення нове обладнання жоден спеціаліст не погодить", а щодо будівництва нової блочної котельні грошей в місті немає.

Натомість Лариса Соколовська вважає, що раціональніше буде, щоб люди купили котли і встановили в кожній квартирі. Однак жителі будинку запевнили, що більшість, хто там живе - пенсіонери, які не мають грошей, щоб за два місяці до опалювального сезону купити котли. На думку Ігора Метисюка, набагато економніше поставити котла в старій котельні, аніж «роздовбувати стіни і ставити в кожну квартиру котельню».

Відтак депутати дійшли висновку, що є два виходи - або автономна котельня, або котел в кожну квартиру. Проте зараз кошти потрібні й ДКП «Луцьктепло», оскільки якщо воно не відновить роботу, то не один будинок, а на ціле місто може чекати енергетичний колапс.

Загалом вирішили звернутись зі зверненням до міського голови і далі вирішувати це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку мешканці будинку дізнались про відключення від опалення за два місяці до опалювального сезону
20 серпень, 2015, 16:15