Луцькі школяри відвідуватимуть басейн за мільйон. ФОТО

Луцькі школяри відвідуватимуть басейн за мільйон. ФОТО
Три місяці тривали ремонтні роботи з капітального ремонту у басейні у навчально-виховному комплексі № 26.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан розповів, що під час добудови нового корпусу НВК № 26 було підсилено стіни басейну, адже там викришувалася цегла через постійні перепади температури повітря і велику вологість, інформує прес-служба міської ради.

Згодом, за його словами, було розроблено проект, проведено гідроізоляцію фундаментів і утеплення фасаду. Також відновлено зруйноване мощення навколо будівлі елементами бруківки.

Леонід Карабан розповів, що у приміщенні басейну встановлено два осушувачі повітря для видалення конденсату, виконана заміна старих чавунних труб подачі води в чашу басейна на нові металопластикові.

За його словами, з бюджету міста на ці роботи було виділено більше 1 мільйона гривень.

За словами директора НВК № 26 Дмитра Гнатюка, у басейні встановлено сучасне обладнання. “Осушувачі повітря для видалення конденсату дозволять створити комфортні умови для занять спортом у басейні. Це також сприятиме й збереженню приміщення”, - наголосив він. Дмитро Гнатюк зазначив, що у басейні займаються 300 дітей. Він похвалився, що учні школи здобувають перемоги на різноманітних змаганнях.

Також зауважив, що кілька років тому у басейні встановлена сучасна система очистки води. За його словами, це дало змогу відмовитися від використання хлору, який є дуже небезпечним.

Тривають ремонтні роботи й у спортивному залі цієї школи. Варто зазначити, що він є найбільшим серед спортзалів у загальноосвітніх навчальних закладах Луцька. Директор Дмитро Гнатюк розповів, що нині тут триває заміна підлоги, адже попередня уже зношена і не відповідала вимогам. За його словами, після завершення робіт тут можна буде проводити змагання з баскетболу, футзалу, волейболу. Крім того, буде відремонтовано стінові панелі та пофарбовано стіни. Роботи планують завершити до кінця вересня.

Міський голова Микола Романюк, оглядаючи роботи, зауважив, що в минулому році у міському бюджеті було виділено сім мільйонів гривень на потреби освітньої галузі без урахування коштів на оплату праці та комунальних послуг. В цьому році передбачаємо 38 мільйонів гривень. Це і на потреби садочків та шкіл. Нині тривають ремонти у всіх навчальних закладах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки цементу пропили за три роки???)
Відповісти
Дети наше будущее спасибо чиновникам. От души
Відповісти