Волинські дитячі візки купують у Москві

Волинські дитячі візки купують у Москві
На територію приватного підприємства «Вікторія-Голд», що в місті Горохові, заїхало авто, в якому – жінка з немовлям. Молода мама з чоловіком відразу з пологового будинку завітали, щоб вибрати для дитини візок. Кажуть, що тут дешевше і чималий асортимент дитячих візків саме волинського виробництва.

Про це пише «Вісник і К».

Директор і власник підприємства Сергій Голдаванський і сам не може пояснити, чому вирішив зупинитися на виробництві дитячих візків. Він жартує:

«Як сказали, що будуть давати при народженні дітей більше грошей, так відразу ж ми й смикнули, що треба займатися саме такою благородною справою – виготовленням транспорту для найменших громадян України. Хоча до цього займався дрібним бізнесом», - жартує він.

Спробував коляски майструвати ще в 1998 році. А от саме виробництво налагодив тільки сім літ тому.

«Спочатку шили лише верх, а каркаси привозили з Польщі. Зараз весь цикл робіт виконується на підприємстві. Каркаси – з українського металу. Правда, в усьому світі він дешевшає, а в нашій державі – дорожчає, – розповідає Сергій Антонович. – Я із сумом згадую, скільки кабінетів довелося обійти, щоб отримати всі необхідні дозволи та погодження на виробництво. Багато пережив за всі ці роки.

Наприклад, купив колишній завод, це була в минулому виробнича зона. А коли почав робити документи, з’ясувалося, що житлова. Тож довелося купувати ще одне приміщення за межами міста, щоб налагодити там виробництво з металу, а саме – каркаси візочків. Одним словом, нюансів багато. І я впевнений, що кожен підприємець стикається з такими ж труднощами, як і я. В Україні багато чиновницької бюрократії, інвестиційний клімат складний, не кожен виробник може встежити за тими законами, які приймаються. Іноді доходить до абсурду. Наприклад, у мене в цеху є машинки, які ріжуть тканину. І на це теж потрібен був дозвіл, бо, виявляється, при розрізуванні тканин йде пилюка… Але ж таке законодавство не нами придумане…»

Щоб витримати в Україні всі негаразди, почати все з нуля, переконаний Сергій Голдаванський, треба бути або хворим, або патріотом. І навіть балансувати між законом та його невиконанням. Він з усмішкою каже, що всі труднощі вже позаду: працює чесно і прозоро, а відносить себе до тих, хто хворіє роботою і дуже любить Україну. А тепер ще й відчуває велику відповідальність, адже за його плечима утвердився немалий колектив – понад 80 працівників.

Тепер його підприємство в державній екологічній інспекції у Волинській області представляють, як одне із законослухняних і заявляють, що на таких, як «Вікторія-Голд», мають рівнятися інші, адже тут дотримуються передусім екологічного законодавства.

У Горохові виготовляють чотири види колясок, хоча вони дещо відрізняються модифікацією, пошиттям. Потужність підприємства – тисяча виробів у місяць. Попит на продукцію посилюється навесні та влітку. Замовляють і двомісні. Буває, що двадцять в місяць, а може бути й 120.

Співпрацює приватне підприємство з фірмою, яка розвозить візочки по всій Україні. Мають і російський сертифікат. Горохівчани навіть представляли свою продукцію для немовлят на виставці в Москві. Волинські візочки сподобалися росіянам, а відтак побільшало замовників.

Міський голова Віктор Годик каже, що «Вікторія-Голд» – гордість Горохова і України. От тільки йому прикро, що це єдине успішне підприємство в місті: надто складні умови ведення бізнесу в нашій державі.

Загалом в Україні до десяти фірм, які виготовляють перший дитячий транспорт. Але продукція «Вікторії-Голд» вже знана на вітчизняному ринку. А назвав свою фірму підприємець на честь доньки. Може, і хотів би налагодити збут продукції в інших державах, але каже, що стикається й надалі з проблемами. А це – великі відрахування на митниці, немалі податки, нема шансів отримати ПДВ та інше. Тож конкурувати зі світовими виробниками дитячих візочків важко. Крім того, китайські значно легші й дешевші. Люди ведуться на дешевизну, хоча потім шкодують, бо такі коляски швидко ламаються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські дитячі візки купують у Москві
24 грудень, 2011, 14:21