Командою Януковича продано два стратегічних бомбардувльники з України

Командою Януковича продано два стратегічних бомбардувльники з України
Генпрокуратура з’ясовує, кому команда Януковича продала два стратегічних бомбардувальника ТУ-95 МС, здатних нести ядерну зброю.

Про це стало відомо з визначення Печерського райсуду Києва, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, - інформує Вісник+К.

Правоохоронний орган вже отримав дозвіл суду на обшук всіх приміщень і майданчиків концерну «Укроборонпром», держпідприємства «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП», а також доступ до документації, що знаходиться в Центрі обліку надлишкового військового майна Збройних Сил України.

Санкція надана в рамках розслідування кримінального злочину, пов’язаного з незаконним відчуженням майна Міноборони – літаків ТУ-95МС 1987 року випуску. Прокуратура разом з літаками шукає їх комплектуючі, техдокументацію та інші документи, пов’язані з реалізацією, оглядом, оцінкою, ремонтом, розукомплектуванням, зберіганням, оплатою послуг і транспортуванням зазначених літаків.

За попередньою інформацією, літаки могли бути реалізовані у другій половині 2013 року – січні 2014 року. На це вказує датування документів, якими цікавиться прокуратура.

Після розпаду СРСР в Україні залишалося 23 стратегічних ядерних бомбардувальники Ту-95МС . В кінці 90-х у Києві прийняли рішення про передачу Російській Федерації вісім літаків Ту-160, три Ту-95МС і 581 крилатих ракет Х-55 в рахунок сплати боргу за газ на суму 285 мільйонів доларів США.

Два ракетоносці Ту-95МС пізніше були переобладнані в літаки-розвідники і поставлені на зберігання біля Миколаївського авіаремонтного підприємства. По одному Ту-160 і Ту-95МС в якості музейних експонатів залишилися в Полтавському музеї дальньої і стратегічної авіації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не вистачає тільки таких бомбувальників!
Відповісти
Булаву Янукович теж прихопив ?..
Відповісти