У Жидичині підняли найбільший на Волині синьо-жовтий стяг

У Жидичині підняли найбільший на Волині синьо-жовтий стяг
У с. Жидичин, Ківерцівського району, у День Державного прапора України відкрили Пам'ятний знак символіки України та підняли найбільший на Волині синьо-жовтий стяг.

Урочиста церемонія відбулася на території Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця за участі сільської громади та чималої кількості гостей. Долучилися також представники влади, зокрема голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, - повідомляють у відділі інформаційної політики ОДА.

Полотнище найбільшого за розміром прапора внесли прапороносці та почесна варта, пройшовши вздовж «живого коридору», який утворили учні місцевої школи. Обабіч дороги – почесні гості, громадськість Жидичинської сільської ради, духовенство, представники органів місцевого самоврядування.

Першим звернувся до присутніх митрополит Луцький і Волинський Михаїл, котрий наголосив на ролі церкви у становленні Української держави:

"Ченці монастиря не стоять осторонь подій, що відбуваються в державі. І саме їм спало на думку тут, у цих місцях, якими проходив великий князь Володимир, де молився Данило Галицький, встановити український стяг. Аби всі, хто проїжджатиме цією територією, знали: це частина великої славної української держави і тут живуть люди, які люблять свій край, оберігають і готові його захищати. Хай це знамено свідчить, що тут живуть волелюбні українці".

Потому право зняти полотнище із Пам'ятного знака символіки України надали поважним гостям – митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу, голові обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику, голові районної державної адміністрації Валерію Ткачуку, голові районної ради Андрію Киричуку та голові Жидичинської сільської ради Олегу Данкевичу.

Чи не найбільш урочистий момент – підняття державного прапора під звуки Гімну України. Символічно, що підняли синьо-жовтий стяг учасники АТО Василь Шендрик, Ігор Скорубський, Дмитро Кондратюк та Олег Баранюк. Також усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто окропив стяг України власною кров’ю й віддав життя за її Незалежність та майбутнє.

Звертаючись до присутніх, Володимир Гунчик подякував усім, хто причетний до ідеї встановлення найбільшого на теренах Волині Державного Прапора України у селі Жидичин та наголосив:

"Синьо-жовтий стяг – гордість наш країни і символ непоборності українського народу. Ми єдині від Заходу до Сходу, від Півдня до Півночі, і нікому не вдасться побороти цю єдність".

Також луцький районний комісар Руслан Уніфонтович вручив державні нагороди учасникам антитерористичної операції Олегу Баранюку, Дмитру Кондратюку, Ігорю Скорубському, Василю Шендрику.

Завершили урочистості духовним гімном Українського народу – піснею «Боже Великий, єдиний, нам Україну храни» у виконанні братчиків Свято-Миколаївського чоловічого монастиря УПЦ-КП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я Вас дуже прошу не долучайте надалі до таких, насправді патріотичних акцій, цього, так званого, очільника Гунчика ... Йому ж насправді глибоко все одно де, з ким та як саме піаритись, головне, щоб це й надалі робило можливим годуватись від владного корита ...! А у нормальних людей це відбиває бажання вподальшому брати участь у таких заходах ...
Відповісти
це ж так патріотично!
Відповісти
Останні новини
У Жидичині підняли найбільший на Волині синьо-жовтий стяг
23 серпень, 2015, 15:21