У Луцьку лунала «Музика віків». ФОТО

У Луцьку лунала «Музика віків». ФОТО
З нагоди 930-ої річниці Луцька у замку Любарта відбулася низка заходів.

Зокрема, на день Луцька гості старовинного замку змогли послухати концерт карильйонної та камерної музики «Музика віків».

Для слухачів своє вміння продемонстрували відомі карильойоністи з Києва: заслужений артист України Георгій Черненко, лауреати міжнародних музичних конкурсів Ірина Рябчун та Назар Черненко.

Під час мистецької імпрези відвідувачі древньої фортеці, де майже шість століть тому відбувся з’їзд монархів Європи, споглядали сцени середньовічного театру та фаєр-шоу. Це створило неперевершену атмосферу та відчуття старовини. Повелителі вогню влаштували неймовірне дійство з полум’яних куль, палаючих палиць та феєрверків.

Окрім цього, у картинній галереї замку тривала виставка робіт відомих художників.

Довідково: Мистецтво гри на карильйоні є новою галуззю вітчизняного музичного виконавства. Карильйон (фр. carillon – «дзвін в усі дзвони») – ударний музичний інструмент, що являє собою набір точно налагоджених дзвонів, керованих спеціальною паличковою клавіатурою».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все було чудово на концерті у замку. Якби не "віпи" на чолі з мером... Повелися до глядачів по-свински. Люди прийшли на концерт з дітьми, багато - з маленькими, і біля 40 хвилин чекали коли "віпи" соізволять зайняти місця в перших рядах. А без них же не починають!))) вже зробили б закриту вечірку для своіх і спізнювались.....
Відповісти
до речі, "віпи" з"явились після того, як глядачі почали кричати "Ганьба!"
Відповісти