Луцьк ряснів різнобарв’ям квіткових композицій. ФОТО

Луцьк ряснів різнобарв’ям квіткових композицій. ФОТО
Вже традиційно у День Незалежності України алеї центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки лучани прикрашають різнобарв’ям квіткових композицій, адже тут відбувається свято квітів «Луцьк квітучий», цьогоріч під девізом “Я люблю Луцьк”.

Тисячі мешканців та гостей міста мали нагоду насолодитися дивовижними витворами із квітів та іншими виробами флористики, - інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто підготував композиції, які створюють урочисту атмосферу. “Хоча цього року у більшості композицій є елементи, які нагадують про сумні події, які відбувають у країні”, - зауважив міський голова.

Понад 55 композицій створили колективи галузей охорони здоров'я, освіти, житлово-комунального господарства, підприємств, установ та організацій різних форм власності, флористи-професіонали, громадські організації.

Вони виготовили із квітів, природного матеріалу, інших щедрот літа рукотворні роботи, у яких передали любов до рідного міста та нашої Батьківщини. Адже на святі квітів багато державної символіки, переважає патріотична тематика, тобто зображено карту Україну, державні знамена та герби. Таким чином автори акцентували на територіальній цілісності та соборності, бажаючи миру українській землі.

Переможців конкурсу визначало компетентне журі, яке очолив заступник міського голови Тарас Яковлев. Також оцінювали творчі роботи керівники профільних структурних підрозділів міської ради та фахівці-флористи.

Оглядаючи композиції, члени журі зважали на розкриття теми, ідеї, творчу новизну, технічний рівень виконання, гармонійний дизайн роботи. Неабияку роль відігравала творча презентація композиції. Адже чимало учасників підготували пісенні і віршовані твори, які допомагають розкрити зміст творчих робіт із квітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то хто ж переможець? і чому тут так мало фото?
Відповісти
Який жах!!! З року в рік повторюється це божевілля - фестиваль несмаку та нищення квітів! Запитайте будь-якого флориста, що укладання букетів - це справжнє мистецтво, якому слід навчатися роками. А у Японців це система етичних, естетичних норм та філософія - ІКЕБАНА називається. У нас же купа вчительок та виховательок наскубли квіток та повикладали назви "Луцьк" та ін. насадили пластмасових ляльок у шароварах і віночках, натягали возів, тинів, горщиків і усей цей бедлам назвали святом квітів! Що страшно, то це те, що воно повторюється з року в рік, з року в рік!!! Так було 30, 20, 10, років тому - лише дєдушку Лєніна, замаяного квітами, змінили на Тризуба! Хочете виховати несмак і зневагу до живої природи - вам на свято квітів до Луцька! Хочете виховати відразу до українського - вам на свято квітів до Луцька!
Відповісти
А ЗРОБИТИ КРАЩЕ - ПОКАЗАТИ "свій смак" слабо? "... в Японії..." - а про те, що у кожної нації, народу - Є ВЛАСНІ ТРАДИЦІЇ! - ніколи не чули? а патріотизму теж не виховали!
Відповісти
Я лучанка від діда-прадіда і тому вболіваю за своє місто. Що таке традиція і патріотизм я знаю - не Вам мені про це розповідати. Оцей так званий "культурний" захід до культури і традиції ніякого стосунку не має. Хотілося зробити Свято квітів - потрібно було звернутися до фахівців: працівників "зеленого" господарства, власників і працівників квіткових магазинів,підприємців, які вирощують квіти, просто любителів садівництва. Було б добре, щоб окрім "виставкових" квіткових композицій там продавалися просто букети і букетики квітів, насіння та саджанці. Хотілося б щоб це було свято краси, квіткового буяння і щедрості нашого краю! А не обскубаними квітками прикрашені недолугі стенди, або викладені якісь коряві композиції. Якщо Ви Лучанка насправді, то мали б це зрозуміти і відчувати. А щодо Вашої пропозиції "А ЗРОБИТИ КРАЩЕ - ПОКАЗАТИ "свій смак" слабо?" - то скажу, що нехай кожен займається своєю справою фахово і робить це найкраще і досконало - оце і буде найкращим виявом патріотизму до свого краю. А в іншому випадку, вийде свято квітів зразка 2015 року у виконанні працівників освіти, медицини і житлово-комунального господарства. Може б вони краще своєю справою займалися? Квітникарі не беруться лікувати і вчити у школі арифметики! Правда, шановна Лучанка насправді?
Відповісти
А й справді, на квітковому базарчику біля Універмагу отримаєш більше естетичної насолоди від споглядання розмаїття ЖИВИХ квітів, ніж на цьому святі. А хтось бачив чим закінчується це "свято"? Я бачила... Жах! Дітям краще не дивитися!
Відповісти
хто переміг?

і щодо ваших дискусій....даремно ви так, лучанка
Відповісти
Ви про що?
Відповісти
цікаво хто зайняв перше місце,так як кандидатів було аж четверо
хоча на мою думку майже всі композиції були шикарними
Відповісти
Щороку дивуюсь, чому у флористичній вправності змагаються садки, школи та лікарні? Де центри ландшафтного дизайну, магазини квітів? Це ж була б для них чудова реклама і справжнє змагання професіоналів. Це логічно, щоб кожен змагавсь у галузі, в якій працює чи принаймні, якою цікавиться. (Чи, може, цікаво було б влаштувати змагання флористів та держслужбовців: хто краще вилікує хворого або виховає дитину?) А на цей конкурс виставляються роботи вимушені керівництвом. Вже не перший рік силувані учасники та й частина мислячих глядачів "натякають" на скасування цієї забави. Шкода, що дехто натяків не розуміє...
Як так хочуть продовження цого конкурсу, то хай запропонують охочим позмагатись, а не тим, кого легко змусити задопомогою адміністративного апарату. Чи хоча б змагання відбувається у висадці клумб, щоб ними можна було довше милуватись (оце окраса і слава місту). Геть свято смерті квітів!
Відповісти
І я за відміну свята мертвих квітів. Можна показати красу живого!
Відповісти