Через відсутність пляжів на Волині загинуло вже 30 людей

Через відсутність пляжів на Волині загинуло вже 30 людей
Через відсутність на Волині облаштованих для купань місць, в області продовжують гинути люди: вирішувати питання, попри розпал літа, не поспішають.

Про це повідомляють «ФАКТИ» на ICTV.

У більшості місць масового відпочинку немає рятувальників, дно не досліджене, на водоймах немає буйків, які попереджають про небезпечні місця. Працює лише півсотні офіційних пляжів, зазначають у повідомленні.

Проте, як стверджують у МНС, місць для відпочинку вчетверо більше. У трьох районах облаштовувати пляжі відмовилися взагалі.

«Є у нас такі райони, де не визначено жодного місця для купання, було додаткове рішення комісії щодо того, аби повторити комісію, яка могла б обслідувати місцеві водойми, проводиться робота щодо додаткового узаконення стихійних місць масового відпочинку», – каже головний інспектор управління Держтехногенбезпеки у Волинській області Роман Дмитерчук.

Облаштовувати пляжі дорого, кажуть господарники районів. Треба оплатити навчання рятувальників, виділити з бюджету заробітну плату за літо, а ще закупити весь необхідний інвентар. Брати на себе відповідальність за безпеку відпочивальників не хочуть. Тому просто забороняють людям купатися.

«Якщо облаштовувати пляж, одразу матимеш справу з різними довідками. Я міг би зробити заради блага, але через власну ініціативу зараз оббивати пороги тим всім чиновникам, на сьогоднішній день усі витрати на облаштування – зайві, в нас і так грошей немає», – говорить орендар ставка Микола Лафета.

У спеку на водоймах – сотні людей. На всіх офіційних пляжів з рятувальниками не вистачає. Тому купаються, де можуть – дно озер та річок обстежують самотужки, про безпеку на воді дбають теж самі, йдеться у повідомленні.



«Звичайно, повинні облаштовувати пляжі, людям треба десь відпочивати – в таку спеку людям нікуди діватися», – каже відпочивальниця Неля.

За перший місяць літа на воді загинуло 15 волинян, і ще 15 – з початку року. Люди впевнені: якби для відпочинку на водоймах було більше облаштованих місць, то трагічних випадків можна було б уникнути, зазначає видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через відсутність пляжів на Волині загинуло вже 30 людей
09 липень, 2012, 11:55