У селі на Волині влаштували свято тим, хто воює за мирне небо над головою

У селі на Волині влаштували свято тим, хто воює за мирне небо над головою
Напередодні Дня Незалежності у будинку культури села Бірки, що у Любомльському районі, влаштували вечір, що став тим зворушливим заходом, яких часто бракує у дні урочистостей, - інформує "День".

Без красивих слів, але щиро, без пишностей, але від усього серця бірківчани вшанували земляків, які вже повернулися із зони неоголошеної війни на сході, або ще перебувають на передовій і відстоюють нашу незалежність.

Волонтер Ольга Савош каже, що нині це особливо важливо: пам'ятати про солдатів, які повернулися з фронту, тому що багато із них, повернувшись, стикаються зовсім з іншими реаліями, зі ставленням, коли люди не усвідомлюють, що там, де вони були, справді триває війна і за мирне небо над волинським селом.

Такі зустрічі потрібні і нам, вважає Ольга, аби ми задумувалися, що переживають ті, котрі воюють за нас. З Бірок за незалежність і територіальну цілісність України пішли воювати до десятка воїнів. Троє уже повернулися.

Звертаючись до них, Ольга Савош говорила про те, що вони мусять жити далі, не розчаровуватися, а змінювати ситуацію, бо вони мають на те право. Директор місцевого будинку культури Тетяна Пілюгіна підготувала справді “людський” захід зі щирою атмосферою. У концерті брали участь і дорослі, і школярі, і маленькі діти.

Найдорожчими гостями стали демобілізовані воїни. Згадали кожного односельчанина, який зараз воює. Хвилиною мовчання вшанували військовослужбовців, які загинули на Сході… Потім лунали вірші й патріотичні пісні, пісні-присвяти батькам, від яких в очах були сльози не лише у жінок та дівчат. О

Особливу подяку висловили найпочеснішій волонтерці Бірок, пенсіонерці Ганні Дмитрівні Романюк, котра власноруч вже вив'язала і передала на передову воїнам 30 пар теплих шкарпеток.

Ольга Савош каже, що бійці завжди, коли холоди, просять такі “домашні” шкарпетки. А ще волонтери з Любомля насипають у шкарпетки гарбузового насіння, то ж вояки кажуть, що, отримавши такий подарунок, наче відвідують рідний дім...

Після концерту відбувся імпровізований ярмарок, для якого бірківські господині напекли різних смаколиків. Вторгували (разом з виручкою від вхідних квитків) понад 900 гривень. Це нормальна на сьогодні сума, завдяки якій волонтери виконають котресь із замовлень солдатів на передовій.

Наталія МАЛІМОН

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі на Волині влаштували свято тим, хто воює за мирне небо над головою
25 серпень, 2015, 08:57