Рекордна кількість лучан долучилася до плетіння маскувальних сіток

Рекордна кількість лучан долучилася до плетіння маскувальних сіток
Святкування Дня міста та Дня Незалежності України у Луцьку не проходить без благодійності. Лучани дедалі охочіше жертвують часом свого відпочинку на потреби армії.

Про це повідомляє "Слово Волині".

У понеділок, 24 серпня, у нашому місті мобілізували сили українців, щоб захистити воїнів на сході. Так, на території парку імені Лесі Українки розвісили 4 сітки, над заплітанням яких працювали всі охочі лучани.

Організатор акції, Володимир Бут-Гусаїм, не вперше проводить такі заходи. Масове плетіння сіток у липні видалося не зовсім масовим. За спостереженнями, охочих допомогти сьогодні, на щастя, стало більше.

За словами Володимира, у плетінні сіток взяло участь більше 300 осіб:

«Хтось приходив на п’ять хвилин, а хтось довше. Загалом, було більше 300 учаснків. Приємно, що навіть діти, яким по 3 роки, долучалися, вчилися. Сплели 4 сітки 5м х 4м. Це 160 квадратних метрів».

На питання, чому не плетуть сітки у осінніх кольорах (бо ж кольори на сітках зелені, темного камуфляжу, навіть сині), організатор відповідає:

"Сітки плелися терміново на потреби 26-ї бригади, яка зараз під Артемівськом. Їм терміново треба накрити техніку. Вже сітки плетуться, і завтра-післязавтра їдуть на схід. Осінні кольори будем вплітати з першого вересня. Тоді вже якраз можна буде просити допомоги по школах».

Бригаді потрібно 8 сіток (360кв.м.), а тому організатори просять лучан зголошуватися, бо 15 хвилин нашого часу, приділеного цій справі, можуть врятувати комусь життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де їх плестимуть?
Відповісти