Презентували мистецький проект, який розповість про давній Луцьк за межами України. ФОТО

Презентували мистецький проект, який розповість про давній Луцьк за межами України. ФОТО
У приміщенні Художнього музею міста Луцька відбулася презентація мистецького проекту “Urbs Luceoria - Грод Луцький”, який приурочений 930-ій річниці м.Луцька і передбачає промоцію міста в Україні та за кордоном. Про це інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів зазначила, що ініціаторами проекту є митці творчого об’єднання “Куля”. Вони презентують історію Луцька у власній інтерпретації. Їхня творчість різножанрова, однак об’єднана любов’ю до рідного міста, його багатовікової й щедрої на визначні події історії.

Роботи митців сформовані в експозицію мандрівної виставки, що експонуватиметься, щонайперше, у містах-побратимах Луцька та у країнах, представники яких 1429 року були учасниками історичного з’їзду європейських монархів у Луцьку.

Один з ініціаторів проекту - Олександр Дишко зауважив, що це третій проект мистецького об'єднання “Куля” пересувних виставок. Його ціль показати і розповісти людям про наше місто і край. Перша виставка називалась “Кліо: Назад до Європи”. Ми її повезли містами західної України. Друга виставка також подорожувала містами нашої країни. Цю виставку, присвячену 930-річчю Луцька плануємо повести до Європи і посприяти популяризації Луцька, аби зацікавити потенційних туристів”, - наголосив він.

Участь у відкритті виставки взяв міський голова Микола Романюк. Він зазначив, що це можливість пізнати Луцьк ще з однієї сторони. “Ми чудово розуміємо, що мистецтво є одним з напрямків популяризації. Олександр Дишко — людина високого таланту. Ця задумка з мандрівною виставкою - хороша. Ми попрацюємо з нашими містами-побратимами для взаємних обмінів митців ініціативами. Це хороша можливість повчитися щось нового один в одного”, - наголосив він.

Наостанок Микола Романюк вручив Почесну грамоту міського голови Олександру Дишку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували мистецький проект, який розповість про давній Луцьк за межами України. ФОТО
25 серпень, 2015, 10:17