Як у Луцьку боротимуться з «агітаційною макулатурою»

У Луцьку двічі на тиждень спеціальна група з муніципалів і комунальників перевірятиме ситуацію з розміщенням передвиборчої агітації у невстановлених місцях.

Про це повідомив начальник відділу муніципальної дружини Микола Корнейко, пишуть Волинські новини.

Відповідно до розпорядження мера, у якому визначаються місця у Луцьку для розміщення передвиборчої агітації, в місті створять спеціальну групу з працівників ЖКП і муніципалів.

«Два рази на тиждень проводитимемо патрулювання вулиць. Я пропонуватиму, щоб місто розбили на кілька районів для полегшення роботи», ‒ сказав посадовець.

Зі слів Корнейка, штраф за розміщення реклами у невстановлених місцях становить від 350 до 1,7 тисячі гривень. Розклейка політагітації на стовпах чи інших «незаконних» площах заборонена, відповідно до Правил благоустрою Луцька.

Водночас Корнейко нарікає на те, що замовників розміщення листівок та плакатів у недозволених місцях притягнути до відповідальності дуже складно. Мовляв, потрібно «впіймати за руку», щоб скласти протокол про адміністративне порушення.

Для того, аби ефективніше боротися з політінформацією в заборонених місцях, головний муніципал хоче звернутися за допомогою до міського відділу міліції та готує лист до політичних партій і канидидатів-мажоритарників.

Окрім того, виявилося, кількість безплатних рекламних площ у Луцьку – неоднакова у різних районах міста. Для прикладу для 33-го та 40-го кварталів відведено лише 2 тумби, тоді як ДПЗ – 8.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця скупив в Луцьку всі носії зовнішньої реклами з
середини липня. Для всіх інших, яких багато, і будуть оці 20 міських тумб.
Відповісти
Якщо Корнейко ( читай Романюк) це зробить - це буде початком його кінця і ніякий Корольчук не допоможе
Відповісти
А хіба не достатньо інформації про відповідального за друк? Він же і відповідатиме за розміщення реклами у непризначених для цього місцях. Чи не так? Тоді і ловити не треба. Взагалі, якщо так взяти, муніципальна дружина нікого ловитити не може. Втім, якщо вже так є, чому до сих пір не зловили продавців на ринку варшавському, що на вході до ринку з боку автостанції прямо під забором у ящиках, без холодильних камер продають рибу, ковбасу, сир (фуууу)? Люди дурні, що купують, а муніципали нічого не роблять. Це ж очевидне порушення як божий день.
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку боротимуться з «агітаційною макулатурою»
09 липень, 2012, 11:34