На Волині двічі горів хутір. ФОТО

На Волині двічі горів хутір. ФОТО
Лише у понеділок, 24 серпня, Холоневичі горіли двічі. Хутір Добрий Граб горів у першій половині дня. Згоріла хата, два хліви та господарські прибудови.

Про це інформує Ківерцівський районний інформаційний портал.

Завдяки швидкому реагуванню пожежної команди Холоневицького лісництва вдалося запобігти поширенню полум'я на лісовий масив, який знаходиться поруч із місцем займання. Також густий дим виднівся над лісом зі сторони Знамирівки у другій половині дня. Майже місяць стояла страшенна спека і все загоряється від найменшої іскри та й просто від шматка скла, яке працює у якості лінзи.

Та найбільше пожеж виникає через халатність людей. Тому в періоди такої спеки потрібно забороняти на рівні області палити суху траву та вогнища в місцях відпочинку та вводити систему штрафів (це зменшить відсоток пожеж). Ці функції потрібно покласти на органи місцевого самоврядування та лісові господарства, а також пожежні частини.

Також потрібно проводити інформаційні кампанії.

ОМС повинні розробити план локалізації пожеж у населених пунктах та створити місця із зручним доїздом для того, щоб набирати воду. Адже у спеку більшість каналів "канав" та ставків пересихають і знайти воду часом стає дуже проблематично та довго. А час тоді грає не на нашому боці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині двічі горів хутір. ФОТО
25 серпень, 2015, 10:41